ЗВОРНИК

Carinski tehničar – novi smjer u SŠC „Petar Kočić“ u Zvorniku (VIDEO)

Carinski tehničar – novi smjer u SŠC „Petar Kočić“ u Zvorniku (VIDEO)

IMG 2682

 

U zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ u školskoj 2021/2022. planiran je upis deset odjeljenja u različitim smjerovima, a ove godine jedna od novina u ekonomskoj školi je zanimanje carinski tehničar.

Kako nam je saopštila direktorica škole Biljana Pisić, interesovanje učenika devetih razreda osnovnih škola za ovaj smjer je bilo zaista veliko što je bio jedan od razloga uvođenja novog zanimanja.

 – Stav profesora ekonomske grupe predmeta, ali i ostalih profesora te uprave škole bio je da u okviru ekonomske škole treba da osvježimo zanimanja i da uvedemo nova, što ćemo ove godine i uraditi – rekla je Pisićeva i dodala da će pored carinskih tehničara biti upisano i jedno odjeljenje ekonomskih tehničara te poslovno-informatičkih tehničara.

U medicinskoj struci će pored jednog razreda medicinskih tehničara opšteg smjera, ove godine biti upisano i jedno odjeljenje fizioterapeutskih tehničara.

 – Imamo tendenciju razvoja banjskog turizma u Srpskoj, a i u našoj regiji se najavljuje oživljavanje banjskih kapaciteta što je pokazatelj da će fizioterapeutsko zanimanje i  dalje biti perspektivno – navela je Pisić.

bilja za tekst o zanimanjima

U oblasti ugostiteljstva biće upisano jedno odjeljenje kuvara, a kako je Pisić potvrdila, ranije je bilo pokušaja da se upišu kombinovana odjeljenja konobara ili poslastičara, ali nije bilo dovoljno interesovanja, te će ove godine biti upisani samo kuvari.

 – Budući kuvari zaista imaju odlične uslove za praksu, ne samo u restoranima i hotelima u Zvorinku, nego i u školi, gdje imaju opremljen kabinet za izvođenje praktične nastave. Pored toga, uskoro će biti realizovan i jedan vrijedan projekat za opremanje školskog restorana što će praktičnu nastavu u školi podići na još viši nivo – rekla je Pisić.

Ona je posebno istakla da su prošle godine imali odlične rezultate upisa, veliki broj odličnih đaka je upisao različita zanimanja, a veliko interesovanje je bilo za opšti smjer gimnazije.

 – Stoga ćemo i ove godine upisati dva odjeljenja gimnazije opšteg smjera, jedno društveno-jezičkog i jedno odjeljenje računarsko-informatičkog smjera – zaključila je Pisićeva.

(infobirac.net)