Uručena pomoć sedmočlanoj porodici iz Malešića

ZVORNIK

Uručena pomoć sedmočlanoj porodici iz Malešića

 

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović uručila je danas bijelu tehniku i paket hrane sedmočlanoj porodici Petka Maleševića, koji žive u Malešiću, kod Zvornika.

Porodica Malešević, je prema riječima Davidovićeve, iskazala potrebu za ovom donacijom jer živi u veoma oskudnim uslovima.

 – Resorno ministarstvo će u narednom periodu novčano pomoći ovoj porodici da adaptira jednu sobu kako bi djeca imala odvojen prostor – rekla je Davidovićeva i dodala da sada svi zajedno borave i spavaju u jednoj sobi.

Ističući da Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske vodi računa i pomaže djecu i porodice, Davidovićeva je rekla da je Ministarstvo pokrenulo akciju, u okviru kampanje „Za potpunu podršku porodici“, s ciljem da pomogne što veći broj višečlanih porodica u Republici Srpskoj koje su na neki način u stanju socijalne potrebe.

 – Na ovaj način želimo da lično dođemo i popričamo sa porodicama, da ih ohrabrimo, da im kažemo da nisu sami da postoje institucije i ustanove koje će pomoći i pružiti podršku ovim porodicama kako bi djeca imala srećno djetinjstvo – pojasnila je Davidovićeva.

euro

Milana, majka petoro djece, zahvalila se na uručeno pomoći, naglašavajući da im je sve što su dobili jako potrebno i da je obradovalo djecu.

Ona je dodala da dvoje djece ide u osnovnu školu, dvoje je još malo za školu, dok su najstariji sin, otac Petko i ona nezaposleni.

(infobirac.net)