Saopštenje za javnost ZEDP „Elektro-Bijeljina“ – radnici na terenu suočeni sa nizom problema

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Saopštenje za javnost ZEDP „Elektro-Bijeljina“ – radnici na terenu suočeni sa nizom problema

 

S obzirom na sve češće probleme sa kojima se radnici ZEDP „Elektro-Bijeljina“ susreću na terenu prilikom obavljanja redovnih poslova na i oko energetskih objekata i instalacija, apelujemo na naše cijenjene kupce da se pridržavaju zakonskih odredbi i dozvole nam da nesmetano radimo, saopštavaju iz ovog preduzeća.

 – Podsjećamo da je najnovijim Zakonom o električnoj energiji Republike Srpske, objavljenom u Službenom glasniku 68/20 i Кrivičnim zakonikom Republike Srpske, objavljenom u Službenom glasniku 15/21 od 23.februara 2021. godine, precizno definisano da je kupac dužan da omogući ovlaštenim licima nadležnog operatera pristup mjernim mjestima i instalacijama, kao i mjestu priključka radi poslova očitavanja, provjere ispravnosti, otklanjanja kvarova, obustave isporuke i drugih poslova. Takođe, zakonom je definisano i strogo kažnjivo svako nelegalno priključenje na mrežu ili izvođenje radova od strane trećih lica, suprotno važećim propisima – stoji u saopštenju.

 – Zbog toga molimo krajnje kupce da uvaže sve rečeno i zakonom propisano, kako bismo nesmetano obavljali našu djelatnost – ističe se u saopštenju ZEDP „Elektro-Bijeljina“.

(Izvor: ZEDP „Elektro-Bijeljina“)