Nove mjere u RS: Zabranjena prodaja alkohola nakon 22 sata

REGION

Nove mjere u RS: Zabranjena prodaja alkohola nakon 22 sata

 

Republički štab za vanredne situacije donio je odluku da se smanji dozvoljen broj osoba na javnim okupljanjima na 30, ali i da se zabrani prodaja alkohola nakon 22 sata svim poslovnim subjektima bez obzira na to kojom djelatnošću se bave.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, istakao je da je dozvoljen broj osoba na privatnim okupljanjima ostao 10. I dalje ostaje zabrana sportskih takmičenja, osim profesionalnim sportistima.

Vaš Shooter!

– I dalje stoji zabrana da se u toku narednih sedam dana neće pružati usluge u fitnes centrima, ostaje zabranjena muzika uživo i vokalno izvođenje muzike u ustanovama kulture – rekao je Zeljković.

On je dodao da će u narednom periodu biti i pojačana kontrola pojedinaca, odnosno da li osobe pojedinačno poštuju mjere.

– To se prije svega odnosi na nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru – objasnio je direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

euro

 

Istakao je da će MUP provoditi mnogo oštrije kontrole, jer, kako je rekao, došlo je do pada discipline.

Apelovao je na poslodavce da organizuju rad od kuće.

– Nalazimo se u teškoj situaciji, očekujemo povećanje broja zaraženih. Približili smo se 1.000 hospitalizovanih osoba – rekao je Zeljković.

Zeljković je naglasio da će Institut i dalje insistirati na rigoroznijim mjerama kako bi se zaustavilo širenje virusa korona.

infobirac.net