Dominacija džudistkinja „Sokolova“ na Prvenstvu Republike Srpske za seniore i poletarce – sestre Popović upotpunile rezultat seniorskim titulama

BORILAČKI SPORTOVI

Dominacija džudistkinja „Sokolova“ na Prvenstvu Republike Srpske za seniore i poletarce – sestre Popović upotpunile rezultat seniorskim titulama

 

Na Prvenstvu Republike Srpske za seniore i poletarce održanom 14. marta u Banjoj Luci takmičarke Džudo kluba „Sokolovi“ iz Zvornika pokazale su zavidnu spremnost i u ukupnom plasmanu zauzele prvo mjesto u konkurenciji seniorki, a treće mjesto u konkurenciji poletarki.

Pojedinačno, takmičarke „Sokolova“ ostvarile su sljedeće  rezultate: Marija Jokić, prvakinja Republike Srpske, Marija Kovačević prvakinja Republike Srpske, Valentina Dragić vicešampionka Republike Srpske, Sofija Todorović bronzana na prvenstvu Republike Srpske.

Na ovom prvenstvu su nastupili takmičari iz skoro svih 40 klubova iz Republike Srpske. Ove četiri djevojke su se pridružile svojim seniorskim kolegama iz kluba i plasirale se na prvenstvo BiH, koje će sljedećeg vikenda biti održano u Lukavcu.

 – Sljedeceg vikenda idemo na Prvenstvo BiH u Lukavac, gdje očekujemo da ponovimo ove reuzultate – dodao je jedan od trenera ovih djevojaka Đorđe Jokić, koji je i sekretar Džudo kluba „Sokolovi“.

Ovom uspjehu „Sokolova“ značajno su doprinijele sestre Nikolina i Sandra Popović, koje su u seniorskoj konkurenciji osvojile zlatne medalje u kategoriji -48 kg, odnosno -52 kg, Nikolina je ostvarila tri pobjede iponom i na taj način došla do šampionske titule, dok je njena sestra Sandra imala meč manje, ali je u finalu pobijedila sjajnu takmičarku Miu Zurovac, koja je visestruka šampionka Republike Srpske i BiH.

U odličnom rezultatu seniorki učestvovale su Magdalena Zekić, osvojivši bronzanu medalju u najmasovnijoj ženskoj kategoriji -57kg, Savić Andrea u kategoriji -78 kg i Anastasija Memedović, koja je osvojila peto mjesto.

Pored djevojaka i muškarci su ostvarili zapažen rezultat u seniorskoj koknurenciji. Jovan Erdelić je osvojio bronzanu medalju u kategoriji -73, u kojoj bude u prosjeku od 20 do 30 takmičara, dok su Marko Rosuljaš i Bogdan Vuković zauzeli peto mjesto u svojim kategorijama do -60 kg, odnosno -66 kg.

 – Napominjemo da su svi takmičari po godinama juniori odnosno kadeti i da njihovo vrijeme u punom kapacitetu tek dolazi – istakli su u klubu.

„Sokolovi“ među tri najbolje ekipe u generalnom plasmanu za 2020.godinu

Zahvaljujući odličnim rezultatima, „Sokolovi“ su se našli među tri najbolje ekipe u generalnom plasmanu za 2020. godinu. Iako zbog registracije nisu nastupili na dva prvenstva, zauzeli su visoko treće mjesto. U tabeli su prikazani bodovi sa svih zvaničnih prvenstava Republike Srpske u 2020. godini te rezultati ostalih džudo klubova iz Republike Srpske u istom periodu.

(infobirac.net)