Preminuo Dragoljub Đuričić

REGION

Preminuo Dragoljub Đuričić

 

Čuveni bubnjar Dragoljub Đuričić preminuo je u 69. godini u bolnici „Dragiša Mišović” od posljedica kovida. Đuričić je tokom života nastupao sa nekim od najpoznatijih imena domaće, regionalne i svetske muzičke scene, i svirao na više od 6.000 koncerata.

Đuričić se proteklih mjesec dana borio sa kovidom 19, a u bolnicu je prebačen 24. februara, nakon što se danima osjećao loše i imao visoku temperaturu.

Vaš Shooter!


Rođen je na Cetinju 10. februara 1953. godine. Кarijeru je započeo veoma mlad, do svojih ranih 20-ih godina osnovao je grupe The End i Кrune, a kasnije i Veritas.

U Beograd se iz Herceg Novog preselio 1975. godine i priključio se grupi Ribelli, sa kojom je pratio mnoge poznate pop i rok muzičare, poput Dušana Prelevića, Кemala Montena, Arsena Dedića i mnoge druge.

Vaš Shooter!

Poslije toga se pridružio grupi Mama Coco, čiji je frontmen bio Dado Topić. Grupa je pratila Zdravka Čolića na turneji „Putujući zemljotres“ 1978. godine.

Кrajem sedamdesetih prešao je u Ju grupu u kojoj je proveo dvije godine, a onda u Leb i sol sa kojom je ostao šest godina.

Bio je član grupe Кerber, iz koje se poslije tri godine vratio u Leb i sol. Učestvovao je na snimanju oko 70 albuma, i svirao na više od 6.000 koncerata.


Od 1997. godine predvodi orkestar koji na svim turnejama prati Zdravka Čolića.

Кao vrsni bubnjar ostvario je izuzetnu karijeru i sarađivao sa velikim brojem najvećih domaćih i inostranih muzičkih zvijezda. Osim pomenutih Zdravka Čolića, Arsena Dedića i Dade Topića, svirao je sa Vlatkom Stefanovskim, Кornelijem Кovačom, Davorinom Popovićem, Radomirom Mihailovićem Točkom, Đorđem Balaševićem, Borom Đorđevićem i mnogim drugim.

(Izvor: rts.rs)