Beograd će nastaviti da se zalaže za postizanje kompromisa o Kosmetu

REGION

Beograd će nastaviti da se zalaže za postizanje kompromisa o Kosmetu

 

Srbija će nastaviti da se zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa u rješavanju pitanja Kosmeta uz zaštitu interesa tamošnjih Srba, kao i očuvanje državnih i nacionalnih interesa Srbije, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom video-razgovora sa specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za zapadni Balkan Metjuom Palmerom, objavila je Srna, a prenio Glas Srpske.

Vaš Shooter!

Vučić je naglasio da Srbija jeste i da će uvijek biti čvrsto posvećena miru, prosperitetu i dobrobiti svih ljudi koji žive na zapadnom Balkanu, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

 – U tom smislu, naša zemlja se dosledno zalaže za dijalog, solidarnost, projekte i saradnju koji za cilj imaju povezivanje naroda, kultura i ekonomije, što će sve zajedno doprineti opštoj stabilnosti i boljem životu svih – rekao je Vučić.

Palmer je naglasio da je jedan od prioritetnih interesa SAD upravo stabilnost i bezbjednost zapadnog Balkana i pohvalio konstruktivnu ulogu Srbije u regionalnim inicijativama, poput “malog Šengena” i brojnih infrastrukturnih projekata koji će u znatnoj mjeri podići kvalitet života svih građana. On je istakao da SAD podržavaju proces koji u vezi Kosova i Metohije vodi EU i dodao da očekuje da će ubrzo uslijediti nastavak dijaloga.

Vaš Shooter!

Palmer je, istovremeno, ukazao na značaj sprovođenja Briselskog sporazuma i još jednom potvrdio posvećenost SAD dijalogu i razgovorima o spornim pitanjima.

On je čestitao Srbiji za izuzetan uspjeh u vakcinaciji, kao i za pomoć u vakcinama koje su isporučene zemljama u regionu.

(Izvor: glassrpske.com)