Na poziv osnovaca, bratunački srednjoškolci u akciji „Čepom do osmijeha“

BRATUNAC

Na poziv osnovaca, bratunački srednjoškolci u akciji „Čepom do osmijeha“

 

Na poziv Savjeta učenika OŠ „Branko Radičević“, učenici Srednjoškolskog centra u Bratuncu su prihvatili učešće u humanitarnoj, ali i ekološkoj akciji „Čepom do osmijeha“.

 – Članovi Savjeta učenika naše škole su u hol škole postavili kutiju u koju se mogu ubaciti čepovi. Cilj ove akcije jeste prikupljanje plastičnih čepova koji će se predati na reciklažu, a dobijeni novac biće iskorišćen za kupovinu ortopedskih sredstava osobama sa invaliditetom. Pozivamo sve ljude da se uključe u akciju, a prikupljene čepove mogu donijeti do prostorija škole. U narednom periodu je planirano postavljanje kutije u centru grada kao i u školskom dvorištu po završenom uređivanju istog. Sakupljene količine plastičnih čepova se odvoze u reciklažni centar u Novom Sadu, gdje se prerađuju i dalje koriste u humanitarne svrhe. Potrebno je prikupiti čvrste plastične čepove, kao npr. od mlijeka, jogurta, majoneza, kečapa, flomastera, lijekova koji imaju plastični čep, sokova, vode, sredstava za kućnu i ličnu higijenu  – saopštili su iz Savjeta učenika SŠC iz Bratunca.

 – Sakupljanjem plastičnih čepova unapređujemo sistem odvajanja čvrstog otpada čime čuvamo našu životnu sredinu – istakli su predstavnici Savjeta uz slogan: Čep po čep i nečiji život postaje lep!

euro

(infobirac.net)