ЗВОРНИКФУДБАЛ

Fudbaleri Drine u komšijskom derbiju savladali Podrinje iz Janje (VIDEO)

Fudbaleri Drine u komšijskom derbiju savladali Podrinje iz Janje (VIDEO)

IMG 2713

 

Nakon poraza protiv Ljubića u Prnjavoru na proljećnoj premijeri fudbaleri Drine su ostvarili pobjedu na svom terenu u komšijskom derbiju protiv Podrinja iz Janje. Ovom pobjedom tim iz Zvornika je uhvatio priključak sa sredinom tabele, dok je ekipa Podrinja ostala prikucana za dno prvoligaške tabele.

DSC 6063
 

Meč u Zvorniku bolje je otvorio gostujući tim i već nakon pedesetak sekundi igre imao veliku priliku. Nakon što je Ristović loše ispucao loptu na lijevoj strani je prihvatio Došlo i uposlio Beraka koji je šutirao sa sedam metara, međutim golman Drakulić je sjajno reagovao  spasio čist pogodak. 

Četiri minuta kasnije Marković je ušao u šesnaesterac gostiju i sa ivice peterca šutirao, ali preko gola. U 13. minutu Ilić je nakon solo prodora po lijevoj strani odigrao povratnu loptu za Tadića koji je neometan šutirao sa desetak metara visoko preko gola. 

DSC 6052
 

U 21. minutu Berak je nakon kornera šutirao, ali je pogodio samo spoljni dio domaće mreže. Sedam minuta kasnije Marković je izveo korner za domaće, najviši u skoku je bio Jovanović koji je šutirao glavom, ali je Ristanović izblokirao njegov udarac.

U drugi dio susreta Drina je ušla dosta ofanzivnije, a prvu priliku za domaći tim je imao Ilić koji je šutirao iskosa sa lijeve strane u dalji ugao, međutim lopta je završila koji centimetar pored stative. U odličnoj prilici za goste u 58. minutu bio je Gjurčinoski koji je izašao sam pred Drakulića, ali je Jevtić požrtvovano uklizao i u posljednjem trenutku izblokirao njegov udarac.

Drina je do vođstva stigla u 70. minutu. Slobodan udarac iskosa sa desne strane izveo je Marković koji je prebacio živi zid, a lopta pogodila stativu nakon čega se odbila pravo na nogu Jevtiću koji je sa tri metra poslao u nebranjenu mrežu za veliku radost domaćih fudbalera.

U 72. minutu već je bilo 2:0 za domaći tim. Akciju Drine po lijevoj strani je počeo Ilić koji je uposlio Tvrdišića čiju povratnu loptu u srce gostujućeg šesnaesterca koristi Tadić i pogađa mrežu Podrinja.

Do kraja susreta gosti su pokušavali stići do pogotka, međutim promjena nije bilo iako su dobre prilike za Podrinje imali Gjurčinoski i Došlo.

U narednom kolu fudbaleri Drine gostuju u Gradišci gdje će odmjeriti snage sa ekipom Kozare.

cici
 

DRINA – PODRINJE 

2 : 0 (0 : 0)

ZVORNIK – Gradski stadion. Bez publike. Sudija: Danijel Perić (Bijeljina). Strijelci: Jevtić u 70. i Tadić u 72. minutu. Žuti kartoni: Vasić, Zarić, Ilić (Drina), Bodiroga, Došlo (Podrinje).

DRINA: Drakulić, Tvrdišić, Jevtić, Ristović, Zarić, Tadić (od 82. Erić), Marković (od 90. Jezdić), Vasić, Ilić, Damjanović, Jovanović.

PODRINJE: Bodiroga, Ristanović, Došlo, Đokić, Gjurčinoski, Berak (od 46. Spasojević), Marković, Dujković (od 84. Savić), Subošić, Draganić (od 77. Nasufović), Stojanović.

infobirac.net