Danas u Srpskoj 283 nova slučaja – u kovid odjeljenju zvorničke bolnice 35 pacijenata

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Danas u Srpskoj 283 nova slučaja – u kovid odjeljenju zvorničke bolnice 35 pacijenata

 

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 283 osobe. Radi se o 131 muškoj i 152 ženske osobe, od kojih je 34 mlađe, 173 srednje i 76 osoba starije životne dobi.

Vaš Shooter!

Prema mjestu prebivališta, 113 osoba je iz Banjaluke, 32 iz Bijeljine, 29 iz Trebinja, 15 iz Gradiške, 14 iz Prijedora, 11 iz Laktaša, osam iz Zvornika, sedam iz Rogatice, šest iz Višegrada, po pet iz Berkovića, Istočne Ilidže i Čelinca, po četiri iz Gacka i Istočnog Novog Sarajeva, po tri iz Кozarske Dubice, Novog Goražda i Foče, po dvije iz Dervente, Кalinovika, Ljubinja i Srpca i po jedna iz Vlasenice, Doboja, Donjeg Žabara, Кotor Varoša, Lopara, Milića, Čajniča i Šipova.

euro

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Banja Luke (tri osobe), Zvornika (dvije osobe), Bijeljine, Gradiške, Prnjavora, Višegrada, Gacka, Trebinja, Foče, Pala, Istočne Ilidže, Sokoca, Doboja, Teslića i Srebrenice.

Na području Zvornika aktivno je 49 slučajeva. U kućnoj izolaciji nalazi se 99 lica. Na liječenju u kovid odjeljenju zvorničke bolnice ukupno je 35 bolesnika, od kojih je 16 Zvorničana. 

(infobirac.net)