Vlasenica: Lovna sezona uspješno privedena kraju

VLASENICA

Vlasenica: Lovna sezona uspješno privedena kraju

Lovačko udruženje „Igrišta“ iz Vlasenice uspješno je završilo prošlu lovnu sezonu. Predsjednik LU „Igrišta“ Vlasenica Marko Todorović kaže da su uspjeli da realizuju godišnji plan. 

Vaš Shooter!

 – Zadovoljni smo kako je završena protekla sezona. Sada nam predstoji nova lovna godina. U martu mjesecu iznosimo hranu u lovišta, pravimo godišnji plan za 2021/2022. godinu, obilazimo lovište za vrijeme lovostaja kako bi spriječili krivolov – kaže Todorović.

LU „Igrišta“ može se pohvaliti da je prošle godine realizovalo dva projekta uz pomoć Vlade RS. 

Vaš Shooter!

 – Jedan se odnosi na računarsku opremu, a drugi je novo terensko vozilo. Računarska oprema, čija je vrijednost 1.300 KM, omogućava uvezivanje ovog udruženja u bazu podataka svih lovačkih udruženja u RS, a terensko vozilo nam je od pomoći prilikom iznošenja hrane u lovišta i drugih aktivnosti. Za nabavku terenskog vozila odobreno nam je 9.450 KM, s tim da je LU imalo svoje učešće – ističe Todorović i zahvaljuje Vladi RS na pomoći kao i opštini Vlasenica koja određenim grant sredstvaima pomaže rad Udruženja.

Vaš Shooter!

Zatvaranje lovne sezone, zbog pandemije kovid-19, ove godine je proteklo bez tradicionalne „lovačke večeri“, a u martu je planirano održavanje Skupštine LU „Igrišta“ koje okuplja između 210 i 220 lovaca.

Vaš Shooter!

(Izvor: magic.ba)