Trebinje: Stogodišnjakinja iz Nevesinja stala na noge dan nakon operacije kuka

REGION ZANIMLJIVOSTI

Trebinje: Stogodišnjakinja iz Nevesinja stala na noge dan nakon operacije kuka

 

U trebinjskoj bolnici uspješno je obavljena operacija kuka stogodišnje Darinke Vojičić iz Nevesinja, koja je dan nakon što joj je ugrađena proteza ustala, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Stogodišnja baka Vojičić Darinka iz Nevesinja, operisana je protekle sedmice na Odjeljenju za hirurgiju sa ortopedijom. Baka je, nažalost, prilikom pada zadobila težak prelom desnog kuka, koji je uspješno operisan te je ugrađena proteza.

Sama operacija stogodišnje bake i nije toliko nevjerovatna, koliko je interesantna činjenica što je odmah nakon operacije, narednog dana, ustala i prehodala čitav hodnik.

 – Ako mi Bog da još da poživim, svima ću vazda pričati o vašoj usluzi i vašoj pomoći – kazala je baka obraćajući se dr Draganu Miloševiću, specijalisti ortopedu i traumatologu, a koji je ujedno i operisao baku.

Dr Milošević napominje kako je baka fizikalno rehabilitovana, uz pomoć vrijednih sestara i fizioterapeuta. Najneobičnije od svega je to što je klinički i fizički i organski zdrava, izuzetno vitalna i ne pije nikakve lijekove.

 – Kazavši ovoj miloj, stamenoj starici da je vrijeme za otpust sa odjeljenja i odlazak kući, ražalosti se i još jednom zahvali svima, te izrazi želju kako bi, ukoliko opet bude trebala u bolnicu, voljela da je opet pazi i njeguje ista ekipa. Našoj dragoj Darinki želimo brz oporavak i nadamo se da će cijela njena porodica naslijediti takve gene i dočekati 100. godina u zdravlju i veselju – saoptili su iz trebinjske bolnice.

(bolnicatrebinje.com)