Virus potvrđen kod 112 osoba u Srpskoj – u Zvorniku 3, Bratuncu 2, Milićima, Šekovićima, Osmacima i Vlasenici po jedan novi slučaj

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Virus potvrđen kod 112 osoba u Srpskoj – u Zvorniku 3, Bratuncu 2, Milićima, Šekovićima, Osmacima i Vlasenici po jedan novi slučaj

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 575 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 112 osoba.

Radi se o 51 muških i 61 ženskih osoba, od kojih su 10 mlađe, 65 srednje i 37 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 30 osoba je iz Banjaluke, devet iz Pala, sedam iz Sokoca, šest iz Doboja, pet iz Bijeljine, po četiri iz Broda, Gradiške, Кozarske Dubice, Laktaša i Prijedora, po tri iz Višegrada, Zvornika i Istočnog Novog Sarajeva, po dvije iz Berkovića, Bratunca, Gacka, Dervente, Istočne Ilidže, Modriče, Nevesinja, Srpca i Han Pijeska i po jedna iz Vlasenice, Lopara, Milića, Osmaka, Prnjavora, Foče, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Banjaluke (dvije osobe), Dervente, Srpca, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 41.827 slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 2.178 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 31.307 osoba, a testirano je ukupno 193.295 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 507, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 191, a u opštim bolnicama 316. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.163 osoba, a nadzor je završen kod 136.387 osobe.

(infobirac.net)