РЕГИЈА БИРАЧ

PU Zvornik: U januaru smanjen broj krivičnih djela za 43 odsto – u Bratuncu zabilježen slučaj obljube maloljetnog lica

PU Zvornik: U januaru smanjen broj krivičnih djela za 43 odsto – u Bratuncu zabilježen slučaj obljube maloljetnog lica

1

 

Na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik u januaru ove godine evidentirana su 43 krivičnih djela, što je za 29 krivičnih djela ili 43 odsto manje nego u januaru prošle godine, saopštio je Mladen Savić., načelnik  Sektora krim policije na redovnoj pres konferenciji za medije.

On je dodao da je 35 djela bilo iz oblasti opšteg kriminaliteta, pet iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, dva iz oblasti privrednog kriminaliteta i jedno krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

 – Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijet je 41 izvještaj protiv 36 lica, od kojih je bilo 12 povratnika u vršenju krivičnih djela – rekao je Savić i naglasio da u strukturi krivičnih djela opšteg kriminaliteta u januaru nije bilo evidentiranih teških krivičnih djela koja bi mogla da uznemire javnost.

viber image 2021 02 16 10 26 49

On je istakao i da je zabilježen jedan slučaj obljube nad maloljetnim licem, odnosno djetetom mlađim od 15 godina, na području opštine Bratunac.

 – To lice je procesuirano, prema njemu se provode mjere i radnje od strane nadležnog tužioca u Srebrenici i nadležnog suda – rekao je Savić.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je danas da je ova uprava formirala Štab „Izbori 2021“ za praćenje i obezbjeđivanje ponovljenih lokalnih izbora na području opštine Srebrenica raspisanih za 21. februar.
 – Poslovi i zadaci policije ostaju isti kao i za sve dosadašnje redovne izbore, odnosno biće bazirani na bezbjednost građana na terenu, kao i vršenje obezbjeđenja na svih 18 lokacija na kojima će se vršiti ponovljeni izbori –  rekao je Vasiljević.

zo zi 1

Načelnik Sektora policije Dražan Erkić, govoreći o bezbjednosti saobraćaja, istakao je da je u januaru na području Policijske uprave Zvornik evidentirano 57 saobraćajnih nezgoda, što je manje za jednu saobraćajnu nezgoda u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

 – Iz saobraćaja je isključeno 13 vozila i 84 vozača, od kojih je 66 vozača isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola, dok su dva vozača odbila da se podvrgnu alkotesiranju – rekao je Erkić i dodao da su četiri vozača isključena iz saobrađaja zbog odbijanja da se podvrgnu testu na prosustvo opojnih droga u organizmu.

116788799 2108227595968660 2581636001608634846 n
Tehnički pregled – vaš „Euro petrol oil“!

Erkić je rekao da je i dalje najdominantniji uzrok saobraćajnih nezgoda brzina vožnje koja nije prilagođena uslovima puta, kao i strana kretanja vozila.

kebab letak

(infobirac.net)