Za tri dana iz saobraćaja isključeno 29 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

ZVORNIK

Za tri dana iz saobraćaja isključeno 29 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

 

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 12. do 14. februara 2021. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.


Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 266 učesnika u saobraćaju, od kojih je 114 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 227 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 29 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Vaš Shooter!
Vaš Shooter!

Pet vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, dok je jedan učesnik sankcionisan prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova. Pored toga, evidentirana su i 84 ostala prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.


Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

infobirac.net