Hoće li Grujičić u nedjelju imati protivkandidata?

SREBRENICA

Hoće li Grujičić u nedjelju imati protivkandidata?

 

Izbori u Srebrenici i odluka Inicijative Moja adresa: Srebrenica da ne učestvuju na ponovljenim izborima za lokalnu vlast u Srebrenici bili su tema emisije Specijal na RTRS-u.

Iako ova odluka praktično znači da Mladen Grujičić, zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika Srebrenice, u nedjelju neće imati protivkandidata, kandidat Incijative Moja adresa: Srebrenica Alija Tabaković, navodi da je bojkot čin nezadovoljstva zbog političke odluke CIK-a da ne prihvati njihove prigovore.

Za Mladena Grujičića, ovaj čin pokazuje da su Bošnjaci od početka, kako kaže, igrali igru neozbiljih političara i napravili problem svim građanima Srebrenice, jer nije usvojen budžet ni rebalans budžeta.

Grujičić smatra da je to još jedan pokušaj da se Srebrenica destabilizuje da se, kako kaže, poremete odnosi Srba i Bošnjaka.

– Postoji grupa ljudi koji se bore za sopstvenu stolicu, za vlast, koji nisu istinski predstavnici naroda, a evo sada se pozivaju na narod i pozivaju Bošnjake da ne glasaju i time mogu samo naštetiti Bošnjacima – naveo je Grujičić.


Tabaković je istakao da je dovoljno materijalnih dokaza da se poništi glasanje putem pošte.

– Mi smo u startu zakinuti za 800 glasova i to je jako mnogo za jednu sredinu, bitan je svaki glas. Ako govorimo o 800 glasova, ako eventualno ne bi dobili mandat načelnika, onda bismo dobili skupštinsku većinu – smatra Tabaković.

Izvor: rtrs.tv