ЗВОРНИК

Kroz projekat „Tabla“ zvornički SŠC „Petar Kočić“ dobija opremu vrijednu 20.000 KM

Kroz projekat „Tabla“ zvornički SŠC „Petar Kočić“ dobija opremu vrijednu 20.000 KM

skola

 

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dalo je saglasnost za realizaciju projekta „Tabla“ međunarodnoj organizaciji „Save The Children“ u okviru koga je zvornički SŠC „Petar Kočić“ dobio „STEM laboratoriju“ u vrijednosti 20.000 KM.

„Laboratorija“ podrazumijeva opremanje jedne prostorije sa 4 laptop uređaja, pametnom tablom, namještajem, 3D štampačem sa propratnom opremom, lego edukacijskim setom, arudino setom, robotom heksapodom, geometrijskim priborom, te modelima, odnosno kartama za biologiju i geografiju.

viber image 2021 02 15 16 49 26

Direktorica škole Biljana Pisić istakla je da su dobili obavještenje da su jedna od škola u Srpskoj koja će dobiti ovu značajnu opremu te se zahvalila Ministarstvu prosvjete i kulture RS na podršci u realizaciji ovog projekta.

 – Pošto smo ograničeni sa prostorom, „Stem laboratorija“ će vjerovatno biti u prostoriji nekadašnje mini teretane, jer se sada nastava fizičkog vaspitanja na izvodi u salama, kako bi uvijek bila dostupna i učenicima i profesorima obzirom da će se ova oprema koristiti i u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Očekujemo i dodatna pojašnjenja od ministarstva jer za ovu opremu moramo imati obučen kadar te vjerujemo da će u obuku biti uključeni i profesori informatike – istakla je Pisićeva.

Ovaj projekat biće realizovan u 50 škola u Republici Srpskoj.

(infobirac.net)