Švercovali zlato u pampers pelenama

SVIJET

Švercovali zlato u pampers pelenama

FOTO: UPRAVA CARINA SRBIJE

 

Na prelazu Gradina srpski carinici su u saradnji sa policijom pronašli preko 300 grama neprijavljenog zlatnog nakita, sakrivenog u pampers pelenama i kesi sa hranom.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljnu kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojen „audi“ njemačkih registarskih oznaka, kojim je ka svojoj zemlji putovalo petoro bugarskih državljana.

Vaš Shooter!

Oni su na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje rekli da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, prilikom pregleda automobila, najprije je ispod prednjeg sjedišta u torbi sa pampers pelenama pronađen neprijavljeni zlatni nakit, saopštila je Uprava carina.

Kao vlasnica četiri narukvice i jedne orglice najfinije izrade prijavila se 36-godišnja putnica, suvozač u automobilu registrovanom na njeno ime. Potom je i ispod zadnjeg sjedišta, u kesi sa hranom pronađena još jedna masivna zlatna orglica za koju se kao vlasnica prijavila druga, 21-godišnja putnica u automobilu.

Kako je vrijednost zlatnog nakita procijenjena na više od 700.000 dinara, što prelazi trećinu vrijednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka će biti zadržan i automobil.

(Agencije)