Narodna biblioteka Srebrenica: Ispunjeni svi planovi u 2020. godini

SREBRENICA

Narodna biblioteka Srebrenica: Ispunjeni svi planovi u 2020. godini

 

Narodna biblioteka Srebrenica tokom 2020. godina ispunila je sve ciljeve iz godišnjeg plana rada ove ustanove shodno situaciji sa pandemijom virusa korone.

Pored redovnih aktivnosti biblioteka je organizovala niz edukativnih radionica, izložbe, promocije i ostale aktivnosti shodno epidemiološkim mjerama.

 – Zbog ove situacije u kojoj se našao čitav svijet Narodna biblioteka Srebrenica uspjela je da realizuje sve ciljeve iz godišnjeg plana. Od početka pandemije vrata biblioteke bila su otvorena svakog radnog dana za sve naše korisnike. Ostale aktivnosti realizovali smo najčešće online, shodno mjerama koje su bile na snazi – kaže bibliotekarka Violeta Radić.

Tokom 2020. knjižni fond biblioteke obnovljen je sa 684 novih naslova. Godišnja članarina prošle i ove godine je ostala ista, iznosi 10 КM, za učenike sa odličnim uspjehom članarina je 2 КM, penzionere 2 КM dok je za predškolce i učenike prvih i drugih razreda i djecu koja uzimaju učešće u aktivistima biblioteka članarina besplatna čime ova institucija promoviše knjigu i obrazovanje.

Vaš Shooter!

Tokom 2020. godine u Srebrenici upisano je 467 članova, što je za stotinu korisnika manje nego prošle godine. Iz Narodne biblioteke Srebrenica, uprkos situaciji, zadovoljni su realizovanim aktivnostima iz prošle godine i pozivaju sve, koji do sada nisu, da obnove svoje članarine i vrate knjige u biblioteku.

(Izvor: esrebrenica.ba)