Popović: Opada broj pacijenata u kovid odjeljenju – stagnacija virusa

ZVORNIK

Popović: Opada broj pacijenata u kovid odjeljenju – stagnacija virusa

 

Prema izvještajima Instituta za javno zdrastvo Republike Srpske, na  području grada Zvornika,  u posljednje vrijeme došlo je do stagnacije broja oboljelih od virusa korona.

Direktor Bolnice Zvornik, Ivan Popović kaže  da  opada i broj bolničkih pacijenata koji se kreće ispod 19, za razliku  od  novembra i decembra mjeseca prošle godine, kada je on  bio konstatan sa 50 i više zaraženih osoba.

Vaš BP Diskont!

 – Epidemiološka stagnacija vidljiva je i iz podataka Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik. Broj  aktivnih slučajeva zaraze virusom pao je ispod 40 osoba na području grada, dok je u  novembru i decembru taj broj izosio više od 300 – rekao je Popović.

Kada je  riječ o  predstojećoj vakcinaciji građana Republike Srpske protiv virusa korona, Popović je naglasio da će postupiti po svim preporukama Instituta za javno zdravstvo i Ministarstva zdravlja Republike Srpske. 

 – Mislim da je većina zdravstvenih radnika bolnice voljna da se vakciniše, shodno preporukama nadležnih institucija Republike Srpske – rekao je Popović.   

(infobirac.net)