Inspektorat Srpske: Izrečene kazne u iznosu od 11.000 KM

REGION

Inspektorat Srpske: Izrečene kazne u iznosu od 11.000 KM

 

Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 933 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

U 10 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju, te su im izrečene kazne u iznosu od 11.000 KM, dok je za dva objekta izrečena mjera privremene zabrane rada, navodi se u saopštenju.

Nadležni inspekcijski organi i protekle sedmice nastavili su sa pojačanim nadzorom na Јahorini, a zbog aktuelne zimske turističke sezone.

U proteklih sedam dana kod poslovnih subjekata na Јahorini izvršeno je 48 kontrola i u jednom slučaju utvrđene su nepravilnosti, navodi se u saopštenju.

Od početka zimske sezone na Јahorini je izvršeno 379 kontrola, od čega je sedam bilo sa utvrđenim nepravilnostima, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 13.000 KM, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

U okviru provođenja preventivnih mjera na suzbijanju širenja virusa korona do sada je kod poslovnih subjekata izvršeno 37.547 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 551.000 KM, dok je za 53 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada, navodi se u saopštenju.

Inspekcijski organi će i u narednim danima nastaviti sa kontrolama poštovanja preventivnih mjera, u skladu sa Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Iz Inspektorata Republike Srpske apeluju na građane da i dalje ostanu odgovorni i da poštovanjem preventivnih mjera pruže podršku radu nadležnih službi.

(infobirac.net)