Mlada Zvorničanka Aleksandra Vukadinović priprema drugu zbirku pjesama i broji nagrade sa literarnih konkursa (FOTO, VIDEO)

ZVORNIK

Mlada Zvorničanka Aleksandra Vukadinović priprema drugu zbirku pjesama i broji nagrade sa literarnih konkursa (FOTO, VIDEO)

 

Učenica osmog razreda OŠ „Sveti Sava“ iz Zvornika Aleksandra Vukadinović radi na pripremi druge knjige pjesama, a nedavno je dobila dvije nagrade na literarnim konkursima.

Ova mlada pjesnikinja je na 14. Međunarodnom festivalu poezije pod nazivom „Dječije carstvo“ u Banjaluci osvojila 3. mjesto. Ono što je važno istaći jeste da se festival sastoji od nekoliko segmenata, a ukupno je pristiglo oko 8.000 radova od kojih je bilo oko 4.500 pjesama, što njenom uspjehu daje na značaju.

Na 19. Festivalu poezije za djecu i mlade u Istočnom Sarajevu Aleksandra je osvojila drugo mjesto, a prošle godine je dobila i priznanje SPKD „Prosvjeta“ za knjigu godine.

Aleksandra je već napisala jednu zbirku pjesama „Zvuk tišine“, a u pripremi je i druga. Kaže da se teme za pisanje nalaze svuda oko nje.

 – Motiv za pisanje je sve što me okružuje, i sreća i tuga i druženje sa pijateljima. Sve što je oko mene se pretvara u stihove. Pjesme sam počela da pišem u drugom razredu kod učiteljice Danijele Trifković da bih kasnije na literarnoj sekciji kod učiteljice Zrele Kajiš nastavila da unapređujem svoj rad. Sada pripremam još jednu knjigu pjesama. Prva je imala 51, a druga će imati oko 70 do 80 pjesama – kaže Aleksandra.

Učiteljica Zrela Kajiš kaže da je, nakon što je primijetila njen talenat, redovno slala njene radove na konkurse, a kao po pravilu sa njih su stizale nagrade, a tako je i danas.

 – Aleksandra je od početka pokazivala talenat, želju, upornost, ali prije svega ljubav prema književnom stvaralaštvu. Nikada se nije desilo da se njene pjesme koje smo poslali za časopise ne objave ili da na konkursu ne osvoje neku nagradu. Pored toga što je pisala pjesme, sama je radila i ilustracije za neke od njih. Posebno cijenim njen entuzijazam i trud na napiše knjigu i da se uopšte bavi pisanjem jer su danas djeca uglavnom preokupirana modernim tehnologijama i društevnim mrežama – istakla je učiteljica Zrela Kajiš.

(infobirac.net)