Milion doza kineske vakcine „Sinofarm“ stiglo u Srbiju

REGION

Milion doza kineske vakcine „Sinofarm“ stiglo u Srbiju

 

Avion „Er Srbije“ kojim je iz Kine dopremljeno milion doza vakcine kompanije „Sinofarm“ sletio je na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ nešto prije 10 časova.

Avion sa kineskim vakcinama dočekali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka Kine Čen Bo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, šef BIA Bratislav Gašić.

Ukoliko, poslije provjere, dobije dozvolu Agencije za lijekove i medicinska sredstva vakcina „Sinofarm“ biće u upotrebi, možda već sutra ili u ponedjeljak.

TOTALNA RASPRODAJA ➡️ 11. – 16.01. ‼️😍
➡️ ❌ SVE U POLA CIJENE ❌ posjetite nas ili naručite online ➡️
Čekamo vas ‼️😀

Efikasnost „Sinofarm“ vakcine, u zavisnosti od izvještaja, jeste između 80 i 86 odsto. To je klasična vakcina napravljena po starom principu, što znači da je napravljena od umrtvljenog virusa.

Kineska „Sinofarm“ je treća vakcina koja će biti u upotrebi u Srbiji, nakon „Fajzerove“ i ruske „Sputnjik V“.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija sve vakcine koje stižu u Srbiju nabavila bilateralno, u direktnom dogovoru sa proizvođačima, a ne preko Kovaks programa.

Tehnički pregled – vaš „Euro petrol oil“!

Srbija, kako je precizirao, još nije dobila nijednu vakcinu preko Kovaksa, već su sva cjepiva koja su stigla u zemlju rezultat bilateralnih dogovora – sa Amerikancima za „Fajzer“, sa Rusima za „Sputnjik V“ i sa Kinezima.

Vučić je izjavio da je danas, kada je u Srbiju stiglo milion kineskih vakcina protiv virusa korona, veliki i važan dan u borbi protiv kovida-9, jer će se njima vakcinisati 500.000 ljudi, što je veliki obrt u toj borbi i korak naprijed.

Vučić je posebno zahvalio predsjedniku Kine Si Đinpingu i kineskom rukovodstvu, na korektnosti i prijateljstvu, jer nije bilo lako poslati čak milion vakcina.

Vaš BP Diskont!

Do srijede 1,4 miliona doza 

Vučić je najavio da će u ponedjeljak u Srbiju stići još 19.500 doza „Fajzerove“ vakcije, a u utorak još 250.000 doza „Sputnjika V“.

(Izvor: rts.rs)

FOTO: Printskrin