Danas 115 novozaraženih u Srpskoj – u Zvorniku 7, Vlasenici i Bratuncu jedan novi slučaj

VLASENICA ZVORNIK

Danas 115 novozaraženih u Srpskoj – u Zvorniku 7, Vlasenici i Bratuncu jedan novi slučaj

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 976 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 115 osoba.

Radi se o 54 muške i 61 ženskoj osobi, od kojih je 15 mlađe, 70 srednje i 30 osoba starije životne dobi.

TOTALNA RASPRODAJA ➡️ 11. – 16.01. ‼️😍
➡️ ❌ SVE U POLA CIJENE ❌ posjetite nas ili naručite online ➡️
Čekamo vas ‼️😀

Prema mjestu prebivališta, 34 osobe su iz Banjaluke, 16 iz Bijeljine, 15 iz Trebinja, osam iz Prijedora, sedam iz Zvornika, šest iz Doboja, pet iz Gradiške, četiri iz Teslića, po dvije iz Bileće, Dervente, Кotor Varoša, Lopara i Petrova i po jedna iz Bratunca, Vlasenice, Gacka, Laktaša, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Srpca, Ugljevika, Foče i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se šest muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi, od kojih su tri osobe iz Banjaluke, dvije iz Gradiške i po jedna osoba iz Foče, Кalinovika, Novog Grada, Bijeljine, Srpca, Prnjavora, Кneževa, Dervente i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 38.767 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.945 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 25.012 osoba, a testirano je ukupno 174.224 osoba.

Vaš BP Diskont!

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 581, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 214, a u opštim bolnicama 367. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 5.830 osobe, a nadzor je završen kod 124.441 osobe.

(infobirac.net)