U Bratuncu održana Konstitutivna sjednica

BRATUNAC

U Bratuncu održana Konstitutivna sjednica

 

U Bratuncu je održana Konstitutivna sjednica Skupštine opštine, koja je počela polaganjem svečane zakletve izabranih predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti. Na sjednici je formirana skupštinska većina koju čine 18, od ukupno 25 odbornika. Većinu čine 6 odbornika SNSD-a, 3 Ujedinjene Srpske, po 2 odbornika SDS-a, SPS-a i Zajedno za Bratunac, te po jedan odbornik PDP-a, NDP-a i Saveza za novu politiku.

Za predsjednika Skupštine izabran je Radislav Jovanović (Zajedno za Bratunac), a za potpredsjednika Vidoje Zarić (SNSD). Oni su, u obraćanju Skupštini, poručili da će zajedno s načelnikom opštine Srđanom Rankićem i predstavnicima novog skupštinskog saziva, donositi odluke i rješenja, koja su u interesu građana i ove lokalne zajednice.

Besplatna dostava – Vaš BP Diskont!

Na sjednici je za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine imenovan Aleksandar Zekić.

Načelnik opštine Srđan Rankić izrazio je nadu da će sa novoizabranim predstavnicima Skupštineraditi u korist svih građana Bratunca.

-Imam plan za razvoj Bratunca u ovom mandatnom periodu. Ova skupštinska većina to podržava i očekujem da ćemo imati dobru saradnju i zajednički realizovati planirane projekte, rekao je Rankić.

On je, prilikom obraćanja odbornicima, istakao da predstavnici Bošnjaka u Skupštini opštine Bratunac nisu dostavili nijedan prijedlog za predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti, ali da će on, kao predlagač načelnika odjeljenja, ostaviti jedno mjesto za predstavnika Bošnjaka.

Skupština je prihvatila prijedlog Rankića da se za vršioce dužnosti načelnika odjeljenja imenuju: za opštu upravuBranisla Mićić, finansije Radmila Nikolić, urbanizam Milica Lazić i privredu Ševko Кarić.

Na sjednici je usvojen i Nacrt budžeta opštine Bratunac za 2021.godinu u iznosu 13.741.000 КM.

Odbornici Skupštine opštine Bratunac imenovali su na ovoj sjednici Branislava Trišića (Ujedinjena Srpska) na funkciju zamjenika načelnika opštine.

Na sjednici su izabrani članovi komisija za primopredaju dužnosti opštinskih funkcionera i donijeli odluku da lokalne javnieustanove i preduzeća dostave za narednu redovnu sjednicu izvještaje o radu u 2020.godini.

(Izvor: opstinabratunac.org)