ОСТАЛИ СПОРТОВИ

Svjetsko rukometno prvenstvo: Egipat kao Divlji zapad

Svjetsko rukometno prvenstvo: Egipat kao Divlji zapad

20210115004326 346873

 

Sve učestalije, glasnije i oštrije postaju kritike na račun organizatora Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu zbog nepoštovanja epidemiloških mjera, piše Glas Srpske.

Prvi šampionat ovakvog tipa u vrijeme pandemije, a već prije samog početka izazvao je brojne kontroverze, dok optužbe pljušte sa svih strana pogotovo iz tabora reprezentacija koje su tek stigle. Prvo su zbog velikog broja zaraženih igrača nastup otkazale Češka i SAD, pa su dan prije starta prvenstva pozvane Sjeverna Makedonija i Švajcarska. Međutim i oni koji su došli u Kairo imaju mnogo kritika na račun organizatora, a najglasniji među njima su Norvežani i njihov najbolji igrač Sander Sagosen.

centar logo 1

– Ovo je parodija, najblaže rečeno. Sve ovo od dolaska u Egipat do sada je jedna velika sprdnja. Nema sistema, nema organizacije koju su nam obećali. Uslovi su katastrofalni, i postaju sve gori iz sata u sat. Ovdje se ljudi bez problema šetaju okolo bez maske, čak i jedemo sa njima u istoj prostoriji. Od svega što su nam organizatori obećali u cilju prevencije, apsolutno ništa nije ispunjeno. Ovo se nikako ne može nazvati balonom. Morali smo da uspostavimo naša interna pravila, ali ni to ništa ne garantuje, ovo ovdje je Divlji zapad. Ne ostaje nam ništa drugo nego da držimo palčeve i nadamo se da se nećemo zaraziti. U početku nisam mislio da Svjetsko prvenstvo treba otkazati, nadao sam se da će biti organizovano onako kako je najavljeno. Ali, na osnovu ovoga što smo do sada iskusili, nemoguće je ne ispitati ponovo takav stav – izjavio je Sagosen.

138064002 2785105121711611 1560681295709536607 o
TOTALNA RASPRODAJA ➡️ 11. – 16.01. ‼️?
➡️ ❌ SVE U POLA CIJENE ❌ posjetite nas ili naručite online ➡️
Čekamo vas ‼️?

Iako je komentar jednog od najboljih rukometaša današnjice naišao na osudu, njegov stav može svakako je velikim dijelom ispravan, jer se Egipćani očigledno ne pridržavaju strogih pravila koje je IHF propisao pa trenutak nepažnje ili loša sreća može da odredi sudbinu svih učesnika.

Svoj glas protiv loše organizacije digao je i selektor Hrvatske Lino Červar.

zo zi 1

– Kad idemo na trening vidim šest oklopnih vozila, kao da idemo u rat. Složeno je jako. Nikad nisam bio na ovako velikom takmičenju na kojem se moraš toliko snalaziti. Nije nam lako, teško je to sad oslikati vama, kako se osjećaš, kako se bojiš da se nešto dogodi. Teško je, ali drago mi je da se i momci prilagođavaju – rekao je Červar.

viber slika 2021 01 14 11 44 38
Vaš BP Diskont!

(Tekst i foto: glassrpske.com)