Prijem za 17 novih pripravnika u Gradskoj upravi Zvornik

ZVORNIK

Prijem za 17 novih pripravnika u Gradskoj upravi Zvornik

 

U Gradskoj upravi Zvornik danas je organizovan prijem za 17 mladih ljudi koji će u narednih godinu dana ovdje odraditi pripravnički staž. Iz gradskog budžeta za subvencije za zapošljavanje u prošloj i ovoj godini izdvojeno je 700.000 КM.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović kaže da je ovaj projekat ostvaren u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje RS, a iz budžeta grada je obezbijeđeno finansiranje osam, od 17 pripravnika.

 – Primljena su djeca sa završenim fakultetskim obrazovanjem, srednjom školom, iz kategorija poginulih boraca koji su se prijavili na raspisani konkurs – rekao je Stevanović i dodao da je ovo do sada najveći broj mladih koji će moći da obave pripravnički staž.

Gradonačelnik Zvornika je rekao da se trude da što više mladih dobije priliku, jer diplomirani student mora da se izbori, da što prije odradi pripravnički staž, kako bi se kasnije uhvatio u koštac sa nekim ozbiljnijim poslovima u svojoj struci.

 – Svi poslodavci kada primaju radnike , u većini slučajeva traže da su već odradili pripravnički staž i položili stručni ispit. Zbog svega navedenog mi se trudimo da se što više sredstava obezbijedimo za obavljanje pripravničkog staža kako bi na taj način dali mladima priliku da što prije počnu da rade i zarađuju – rekao je Stevanović.

(infobirac.net)