Izrečene kazne u iznosu od 80.000 KM, za 12 objekata privremena zabrana rada

REGION

Izrečene kazne u iznosu od 80.000 KM, za 12 objekata privremena zabrana rada

 

Zbog kršenja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspekcijski organi Republike Srpske su protekle sedmice u okviru pojačanog nadzora za vrijeme praznika, uključujući i dane vikenda, subjektima izrekli kazne u iznosu od 80.000 KM, dok je za 12 ugostiteljskih objekata izrečena i mjera privremene zabrane rada, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Novogodišnja RASPRODAJA se nastavlja do 10.01. ‼️
➡️ Sve je SNIŽENO -30% i -50% 🔥🛍
Posjetite nas ili naručite online ➡️ 🎒🛍🎉
Vaš Shooter 🥳

 – Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 3.230 inspekcijskih kontrola i u 60 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju. Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na propuste u organizaciji radnog prostora, kršenje radnog vremena utvrđenog Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i veći broj lica za jednim stolom, suprotno preporukama Instituta za javno zdrvastvo Republike Srpske – stoji u saopštenju.

Za potrebe vršenja pojačanog nadzora u novogodišnjoj noći i u toku proteklog vikenda, Inspektorat Republike Srpske formirao je 130 timova koji su radili u smjenama, a u punom kapacitetu angažovani su republički inspektori iz svih 13 inspekcijskih sektora.

 – U skladu sa već uspostavljenom saradnjom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, podršku inspektorima na terenu pružali su i pripadnici policije, što je inspektorima omogućilo nesmetano vršenje službenih radnji. U okviru provođenja preventivnih mjera zaštite od epidemije, do sada je izvršeno preko 33.300 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 496.000 KM, dok je za 48 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada – navodi se u saopštenju.

Nadležni kontrolni organi će i u narednim danima nastaviti sa pojačanim kontrolama na terenu. Pozivamo privredne subjekte i građane da i dalje ostanu odgovorni i dosljedni u poštovanju preventivnih mjera i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona.

(Izvor: inspektorat.vladars.net)