Gradonačelnik Stevanović zlatnikom darivao prvu bebu u zvorničkom porodilištu – porodica Novaković dobila djevojčicu

ZVORNIK

Gradonačelnik Stevanović zlatnikom darivao prvu bebu u zvorničkom porodilištu – porodica Novaković dobila djevojčicu

 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović uručio je danas zlatnik sa grbom Zvornika prvorođenoj bebi u ovoj godini u zvorničkom porodilištu. Srećna majka Dajana Novaković iz Roćevića juče je na svijet donijela djevojčicu, Helenu.

Stevanović je ovom prilikom istakao da je nastavljena tradicija da se daruje prvorođena beba u zvorničkom porodilištu.

 – Želja nam je da ovo bude najzposleniji dio naše gradske bolnice. Čestitke i porodici Novaković, a očekivanja su da ove godine imamo preko 500 porođaja. Naš zadatak je da popravljamo uslove u porodilištu, vrtiću, školama i fakultetu i stvaramo bolje uslove za svu našu djecu, a na tome je akcenat naše politike – rekao je Stevanović i dodao da će i druga djevojčica, srećnih roditelja, Natalije i Danijela Ćuluma, takođe biti nagrađena. 

Ivan Popović, direktor JZU Bolnica Zvornik kaže da su u porodilištu ove godine rođene 433 bebe, dok je 2019. godine rođeno 475 beba. 

 – Zahvalni smo gradonačelniku Zvornika i Gradskoj upravi što na ovaj način nagrađuju naše porodilje, odnosno prvu bebu rođenu u novoj godini. Čestitamo i porodici Novaković na prinovi i prvoj bebi rođenoj u 2021. godini. Hvala i našem osoblju koje čini sve da nas bude više. Zahvaljujući sredstvima Gradske uprave i institucija Republike Srpske uslovi na ovom odjeljenju su veoma dobri – naveo je Popović i dodao da su nakon zatvaranja u Milićima ostali jedino porodilište u regiji te istakao da očekuje da će naredne godine biti više porođaja u njihovoj ustanovi.

(infobirac.net)