АКТУЕЛНОЗВОРНИКРЕГИОН И СВИЈЕТ

Нијагарани водопади данас у бојама тробојке у част српског генија

143864

 

Нијагарини водопади сутра ће бити освијетљени у бојама српске тробојке поводом 168 година од рођења српског научника и генија Николе Тесле.

– Данас, 168 година од рођења Николе Тесле, подизањем заставе испред зграде Скупштине града Нијагара Фолс у Канади почеће овогодишњи Међународни фестивал `Дани Николе Тесле`, а Нијагарини водопади биће у бојама српске тробојке – рекао је директор овог фестивала Борислав Живковић.

Живковић је најавио да ће у петак, 12. јула, од 19.00 часова, у станици „Нијагара паркс“ бити одржана прва интернационална научно-духовна конференција посвећена великом српском научнику Николи Тесли.

Он је истакао да ће овај посебан догађај отворити својим раскошним гласом млада звијезда српске опере Марија Јелић тачно испод Теслиног трансформатора.

– Наш програм обогатиће и видео и аудио шоу у хидроцентрали, а на самом крају посјетићемо тунел испод водопада гдје ћемо имати прилику да уживамо у јединственом погледу и ватромету који ће крунисати цијели догађај – рекао је Живковић.

viber image 2023 10 10 14 40 41 208

У суботу, 13. јула, у 17.00 часова полагањем цвијећа на споменик Николи Тесли на тргу који носи његово име, почеће 15. „Дан Николе Тесле“.

– На неколико стотина метара од Трга Николе Тесле од 18.00 часова па готово до поноћи у Парку краљице Викторије биће одржан други интернационални фестивал. Овај по много чему јединствени и слободно можемо рећи највећи фестивал у свијету, посвећен искључиво Николи Тесли, уз културно-умјетнички програм, пружиће могућност младим и талентованим умјетницима из цијеле Сјеверне Америке да покажу свој таленат у разним областима. Фестивал је прилагођен свим узрастима и бесплатан је за све посјетиоце – нагласио је Живковић.

Живковић је позвао све који су у могућности да својим присуством, на конференцији, и на фестивалу, увеличају овај по много чему јединствени догађај.

– Да још једном покажемо цијелом свијету колико смо поносни на нашег Николу Теслу, на његово поријекло, односно што припадамо народу који је подарио човјечанству таквог генија – нагласио је Живковић.

(РТРС)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *