АКТУЕЛНОЗАНИМЉИВОСТИЗВОРНИКШЕКОВИЋИ

Слободан Радовић могао у Словенију и Шведску, али се вратио у своју Папраћу – љубав према коњима и јахању постала дио туристичке понуде

d8f9d53f 3b3d 4988 8bed 4f0e6cc046d7

 

Док се на простору Републике Српске и Босне и Херцеговине, али и у другим бившим Југословенским републикама константно прича о одласку младих, а поготово младих високо образованих људи, један млад човјек из мјеста Папраћа у Шековићима отишао је „само“ да би се вратио у Папраћу.

Једина дјечачка жеља, да постане ветеринар и живот проведе помажући животињама Слободана Радовића је из његове Папраће одвела на студије ветерине у Београд, а затим у Љубљану. Могућност да остане у поменутим градовима, па чак и понуду да се пресели у Шведску и тамо се оствари као ветеринар овај млади човјек је одбио да би се вратио да живи тамо гдје је и рођен.

Пролазећи кроз Папраћу често се може видјети неколико коња који слободно пасу на простору између Папраће и Зидоња. Када се распитате чији су коњи, познаници ће вам рећи „Ветеринарови“, пише „See Srpska“.

Слободан је првог коња купио 2014. године. Како сам каже купио је коња из чисте љубави према овим животињама и према јахању и без намјере да коњ на било који начин доноси финансијску корист. Касније их је купио још пет.

Слободан није могао ни да претпостави да ће његова љубав према коњима и јахању једноставно постати дио туристичке понуде овог краја и разлог више за посјету Папраћи и Шековићима.

viber slika 2024 07 03 20 02 50 787
Ресторан „Обреновац“ Зворник!

То му није била ни намјера. Након што је на наговор пријатеља на друштвеној мрежи Инстаграм покренуо профил под називом „Рекреативно јахање“ ова лијепа прича се „закотрљала“. Љубитељи коња и јахања из околине, али и они који никад нису имали прилику да јашу похрлили су у Папраћу код Слободана.

У почетку највише гостију је било из Зворника, а сад је све више гостију који долазе из Бијељине и Тузле да уживају у јахању и прекрасној природи Папраће и околине. Обзиром да има много посла као ветеринар, овај млади човјек туре јахања коња организује углавном недјељом. Слободан туре организује на двије релације, Папраћа-Рудник (15 километара) и Папраћа-Борогово (Липањ).

На локацији Липањ Слободан је недавно почео и изградњу бунгалова те ће убрзо у понуди имати и смјештај за госте. Гости ће такође имати прилику и да пробају домаћу храну коју производи породица Радовић. Слободан Радовић је доказ и примјер да кад нешто радиш из чисте и искрене љубави онда долазе и одлични и у Слободановом случају потпуно неочекивани резултати.

Поред надалеко чувеног средњевјековног манастира Папраћа, рекреативно јахање прелијепим предјелима је још један разлог више да посјетите Папраћу.

450320078 920213463461186 74728621814785846 n

(Извор: „See Srpska“)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *