АКТУЕЛНОВЛАСЕНИЦАКОШАРКАСПОРТСПОРТ

Побједнички пехар остао у Власеници

kk2

 

Шампионски пехар четвртог турнира у уличној кошарци остао је у Власеници. Награду од 4 000 КМ освојили су момци из домаће екипе, Власеница 3×3: Александар Лазић, Срђан Тешић, Филип Драгојевић и Марко Малекинушић, који су феноменалном игром током цијелог турнира, одбранили прошлогодишњу титулу. Сребрне медаље и награда од 1 000 КМ отишла је у руке црногорског тима Dangerous Meridian, док је прошлогодишњи вицешампион Титоград, заузео треће мјесто и добио награду од 500 КМ.

„Трибине власеничког кошаркашког игралишта биле су премале за све љубитеље уличне кошарке који су протеклог викенда уживали у мајсторијама најбољих баскеташа из цијелог региона. И ове године, 13 феноменалних екипа из наше земље, Србије и Црне Горе, показало је своје умијеће у овој олимпијској дисциплини, борећи се за титуле и веома вриједне награде. Власеница 3×3 је била незаустављива, а у финалном мечу је противника савладала чак са десет поена разлике, резултатом 22:12, и потпуно заслужено још једном подигла побједнички пехар“, каже Давор Голијан, један од организатора турнира који је ове године одигран у склопу Макс бет лиге БИХ.

viber slika 2024 06 21 18 53 44 056 2

„Ми из године у годину помјерамо границе у организацији и то је препознао и Кошаркашки савез БиХ који је наш турнир уврстио у ову престижну лигу чији ће побједник на такмичењима представљати репрезентацију БиХ. За нас, групу ентузијаста: Далибора Видовића, Алексу Краљевића и мене, који смо прије четири године покренули ову причу, то је велики успјех и награда за сав наш труд“, истиче Голијан.

Ни ове године у склопу турнира није изостало такмичењу у закуцавању, гдје су виђени најспектакуларнији потези.

“Такмичењу у закуцавању се увијек памти по атрактивним потезима. Побједник у закуцавању још једном је био је Александар Лазић коме је, поред пехара, припала и новчана награда од 100 КМ. Лазић је још једном показао зашто је љубимац власеничке публике јер је своју награду препустио четрнаестогодишњем талентованом Николи Клисарићу, који му је био противник у закуцавању“, казао је Давор Голијан из Организационог одбора турнира.

Генерални покровитељ турнира и ове године је била Општина Власеница, а начелник Мирослав Краљевић је уручио награде најбољим екипама.

kk6

(За Инфо Бирач: Т. Голијанин)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *