АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Ивановић: Подршка Владе градњи пословне зоне у Брањеву и Пилици

20240621171632 841087

 

Пословна зона која ће бити грађена на подручју насеља Брањево и Пилица налази се у стратегији развоја града Зворника, а ове активности подржали су и Влада Републике Српске и ресорно министарство, рекао је данас градоначелник Бојан Ивановић.

– Жеља нам је да на том локалитету направимо пословну зону с обзиром на то да су створени одређени предуслови проласком гасовода према Бијељини – рекао је Ивановић.

Он је истакао да је урађена инфраструктура, односно електрична енергија, вода, канализација, и додао да је на том подручју, односно Шепку, Брањеву, Пилици и Локању, концентрисан велики број становништва, што је основни предуслов за функционисање пословне зоне.

– Припремићемо одређену површину земље на том подручју за изградњу пословне зоне, привешћемо је намјени и понудити заинтересованим инвеститорима – навео је Ивановић, преноси Срна.

448658949 907898048026061 5384023696782367974 n
Vaš Shooter – Zvornik!

Ивановић је истакао да у прилог томе иде и податак што граница са ЕУ, односно Хрватском није далеко од Брањева, а близу је и Србија, што су све предуслови који ће вјероватно опредијелити неке од инвеститора за ову пословну зону.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић недавно је разговарао са министром привреде Србије Адријаном Месаревић о индустријским зонама и најавио да би ускоро требало да буде реализована једна од њих на подручју Зворник – Бијељина. Митровић је тада рекао да је договорено да ће у наредних двадесетак дана са Месаревићевом бити урађена анализа којом ће се у заједничкој сарадњи сагледати оправданост, локација и законска регулатива, која покрива ову област.

ИнфоБирач

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *