АКТУЕЛНОВЛАСЕНИЦА

Марија Пантелић ђак генерације у власеничком средњошколском центру

3 1

 

„И ко зна гдје, и ко зна кад…“ одзвањало је холом власеничког Средњошколског центра „Милорад Влачић“ док су  матуранти, са дипломама у рукама, напуштали зграду у којој су провели незабравне године свог школовања.

„Још једна добра, 64. генерација, свечано је испраћена из нашег Центра. Оно што сам поручио нашим матурантима је да гдје год да иду, да се сјете своје школе и својих професора, и, ако им буде затребала нека помоћ, да је затраже, јер је наш колектив спреман да им је пружи у сваком тренутку. Живот није лак, сервираће им и неке лоше стрвари, а ја мислим да смо их научили да превазиђу недаће, да кад падну, устану још чвршћи и јачи“, казао је директор Пајисија Петровић.

Пригодне награде и дипломе „Вук Караџић“ уручене  су ученицама  које су током школовања имале све петице и примјерно владање, фармацеутском техничару Марији Ковачевић и гимназијалки Марији Пантелић, која је понијела и титулу ђака генерације.

c37fc1c2 743c 4d16 9972 8de9e90c4788 1

„Велика ми је част што сам изабрана за ђака своје  генерације.  Желим да се захвалим првенствено својим родитељима, а онда професорима, директору и свим радницима школе који су стајали уз нас ове четири године, бодрили нас и спремали за даљи пут који  нам предстоји. Школа није била мјесто на коме само учимо, него мјесто гдје смо стекли нова пријатељства, искуства, незаборавне успомене“,  с препознатљивим осмијехом је испричала  Марија Пантелић, која је током школовања низала успјехе на бројним такмичењима из физике, математике, географије, а била је и стуб женске кошаркашке екипе која се, осим регионалним и републичким, окитила и медаљама европског вицешампиона.

Новчану награду од 500 КМ и диплому ђака генерације, Пантелићевој је уручио начелник Власенице Мирослав Краљевић.

„Оно што је добро и што вриједи мора бити награђено. Треба наћи начин да се стимулишу ђаци, да они који раде и труде се буду препознати у друштву, да генерације које долазе знају да, ми као друштво, ја као начелник, директор и професори, цијене све оно добро што се ради у овој школи која је примјер  квалитета, доброг рада и успјеха, не само у овој регији, него и у Српској“, казао је начелник Мирослав Краљевић.

Школовање у Средњошколском центру „Милорад Влачић“ у Власеници завршило је 80 матураната, по једно одјељење: гимназијалаца, фармацеутских, физиотерапеутских и шумарских техничара и бравара-заваривача. 

(За Инфо Бирач: Т. Голијанин)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *