АКТУЕЛНОБРАТУНАЦ

У петак отварање сајма ,,Дани малине“ у Братунцу

079924

 

Традиционални, 16. Међународни сајам пољопривреде, привреде и туризма ,,Дани малине 2024.“ у Братунцу биће свечано отворен у петак, 14. јуна, а организатори очекују рекордан број излагача.

Свечани програм почеће у 11.30 часова, а церемонији ће присуствовати представници Владе Републике Српске, као и други бројни гости и званице, саопштио је Организациони одбор дводневне привредне манифестације.

За посјетиоце овогодишњег сајма биће приређена богата гастро понуда уз дегустацију јела и пића из средњег Подриња и Бирча, вриједне робне награде, као и други садржаји који су дефинисани програмом.

Први пут ове године, у сарадњи са Подручном привредном комором из Бијељине, биће одржана регионална конференција о теми ,,Интеграција регионалне туристичке понуде и развој локалних производа, Семберија, Бирач и Мајевица“, на којој ће учествовати представници Владе Републике Српске, универзитета и академских институција, локалних заједница и други.

Конференција ће бити одржана у сајмској дворани након церемоније свечаног отварања.

У оквиру програма манифестације биће одржан и Сајам запошљавања у сарадњи са Заводом за запошљавање Републике Српске.

БЕОПРОМ
БЕОПРОМ

Осим изложбеног дијела сајма, посјетиоци и гости ове манифестације имаће прилику да посјете два гастро такмичења. Биће то избор најбољег колача од малине, као и такмичење у спремању котлића које ће се одржати на братуначкој Рајској плажи поред Дрине.

Биће приређена изложба ликовног стваралаштва ученика основних и средњих школа из Братунца, као и маскенбал у коме ће учествовати малишани дјечијег вртића ,,Радост“ Братунац.

Као и претходних година, биће проглашени власници најбољих малињака у братуначкој општини и на Сајму ће им бити уручене награде.

Биће изабрани и награђени власници најљепших и најуређенијих дворишта и балкона из ове општине, као и најљепшег штанда на сајму.

Планирана је и традиционална изложба паса.

У оквиру сајма биће организована стручна предавања и дискусије о темама из области малинарства, али и других грана пољопривреде.

Извор: (РТРС)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *