АКТУЕЛНОЗВОРНИК

ЦИК објавио бирачки списак, провјерите да ли сте на њему

175662

 

Привремени извод из централног бирачког списка за овогодишње локалне изборе доступан је јавности, саопштено је из Централне изборне комисије БиХ.

ЦИК је позвао све грађане БИХ са бирачким правом да изврше увид у привремен изводе, те да уколико утврде потребу за исправком и допуном својих података одмах конткатирају надлежну матичну канцеларију и центар за бирачки списак.

Привремени извод из централног бирачког списка садржи податке са стањем на дан расписивања избора, 8. маја, а доступан је јавности на увид од 8. јуна до 7. јула.

viber image 2022 01 24 11 58 59 608 1536x864 2
Samouslužna autopraonica Korund – Milići!

Изборне комисије дужне су изложити привремене изводе из централног бирачког бирачког списка у прописаном року у центру за бирачки списак, мјесним заједницама и другим погодним мјестима како би им бирачи могли провјерити и извршити исправку или допуну својих података код надлежног орган.

Позвани су и сви они који имају информацију да се на изводима налазе имена лица која су умрла да о томе одмах обавијесте надлежну матичну канцеларију и центар за бирачки списак како би се покренуле процедуре уписа тих лица у матичну књигу умрлих и њихови подаци избрисани са бирачких спискова који ће се користити за потребе спровођења локалних избора у БиХ 6. октобра.

Своје бирачко право држављани БиХ могу провјерити и на веб страници ЦИК-а под линком „Да ли сте регистровани„.

ИнфоБирач

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *