АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Одржана 29. редовна сједници Скупштине града Зворника

cover 11

 

На 29. редовној сједници Скупштине града Зворника одборници су разматрали и усвојили  22. тачке дневног реда. Прихваћени су Приједлог Одлуке о укључивању у трезорски систем пословања ЈУ „Дом здравља“ Зворник и Приједлог Одлуке о измјенама и допунама Одлуке о паркирању на паркиралиштима у граду Зворнику.

„Примјена Одлуке о паркирању на паркиралиштима у граду Зворнику почела је у јулу мјесецу и уочене су одређене мањкавости. Данашњим измјенама настојимо да их елиминишемо. Један од захтјева грађана и заједница етажних власника је престанак фаворизовања богатих становника, односно укидање резервације паркинг мјеста, што смо овом измјеном и урадили,“ истакао је градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

Извјештаји о раду са финансијским извјештајима установа чији је оснивач Град Зворник за 2023. годину нашли су се пред одборницима, као извјештаји о пословању акционарских друштава   „Водовод и комуналије“ и „Зворник стан“, те ЈП „Регионална депонија“.

„Као што сте могли видјети одборници су готово једногласно подржали представљене извјештаје о пословању јавних предузећа. Наравно да ово све може и боље и сигуран сам да ће се сви они потрудити да резултати њиховог рада и услуге које пружају грађанима буду још квалитетнији. Одборници су у складу са календаром усвојили и Одлуку о наградама и признањима и то на основу достављених приједлога у протеклом периоду. Награде ће бити додијељене 21. маја, на Свечаној академији поводом Дана града Зворника. Сви приједлози који су пристигли су на основу достављених образложења уврштени су у Одлуку. Ове године Повељу града добиће прота Видоје Лукић,“ рекао је градоначелник Ивановић.

1 1 1024x1024 1
Све за ваш дом – „Кутак“ Зворник

У Извјештају о раду Градоначелника и Градске управе Града Зворник за 2023. годину стављен је фокус на унапређење водоводне и канализационе инфраструктуре, али и путева на подручју града Зворника, истакао је градоначелник Ивановић. Према његовим ријечима циљ Градске управе града Зворника је да свако домаћинство на подручју Зворника у 21. вијеку буде  прикључено на градску контролисану водоводну мрежу.

Просијецањем трасе пута Зворник-Шћемлија-Глумина биће обезбијеђена одређена количина огревног дрвета, које ће према ријечима градоначелника Зворника бити лагеровано у Пословној зони Јадар и некад на јесен ове године подијељено социјално угроженим категоријама становништва. Радови на првој дионици поменутог пута почињу у мају ове године. На сједници је донесена и одлука о заједничком учешћу у изградњи паркинг гараже у Б блоковима, на основу које ће Град добити 31 паркинг мјесто по принципу „кључ у руке“ без додатног улагања.

Усвојена је и Одлука о формирању Првостепене стручне комисије о процјени потреба и усмјеравању дјеце и омладине са сметњама развоју, као и информације о малољетничкој деликвенцији на подручју града Зворник за 2023 годину и о организованости, опремљености и функционисању Цивилне заштите на подручју града Зворник.

BILBORD galanterija i keso gradnja internet

(Извор: Град Зворник)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *