АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Превозници најавили протест због затварања моста у Каракају

Screenshot 1most

 

У суботу, 20. априла са почетком у 11,30 часова на граничном прелазу Каракај одржаће се протестни скуп превозника, привредника, шпедитера и осталих које је “погодило“ затварање моста за теретна возила тежа од пет тона, пише Звоно.медиа.

Повод протестног окупљања  је затварање моста за прелаз теретних возила и спречавање несметаног превоза робе. Мост је због санације оштећења на њему, затворен 8. априла за камионе и због тога већ има доста проблема рекли су нам организатори протеста .

 – Не можемо ни преко најближег прелаза у Шепку, наводно и тамо мост има нека оштећења па није дозвољен прелазак камиона који се упућују на мост у Братунац. Међутим, тамо су услови никакви, нема терминала, а царина ради само од 8 до 15,00 часова – наводе они.

Група превозника и привредника оштећених затврањем  моста састала се, данас,  са  градоначелником Зворника Бојаном Ивановићем који је и раније обећао помоћ у проналажењу ријешења за привредне субјекте који се налазе у близини граничног прелаза Каракај  док траје реконструкција тог  моста. 

viber slika 2024 04 16 13 58 12 287

 – Градоначелник нам је рекао да се обраћао на више адреса, показао нам је дописе које је писао и Вучићу и Додику, и премијерима Србије и Српске и другима, али нико не зна шта је чинити, како проблем ријешити и у чијој је то заправо надлежности. Ми тражимо да се мост у Каракају или Шепку пусти за саобраћај теретних возила, с тим да прелази један по један камион мостом, а не као раније и по двадесет одједном, како би се смањило оптерећење – истичу организатори.

 На протест у суботу су позвани и представници привреде од којих су неки присуствовали и састанку са градоначелником Зворника јер су директно угрожени затврањем моста, нарочито шпедитерска предузећа којима не преостаје ништа друго него да отпусте раднике док се проблем не ријеши.

Како  им је незванично речено санација моста у Каракају би трајала најмање двије до двије и по године, што би за привреду Зворника и околине било погубно ако се што прије не нађе неко компромисно рјешење.

(Извор: zvono.media)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *