АКТУЕЛНОЗАНИМЉИВОСТИМИЛИЋИ

Ученици из Милића, побједници APP такмичења, учествовали на фестивалу у Барселони

434164906 838649434957200 1730668205897467240 n

 

Након што су изабране најбоље апликације на Регионалном апп такмичењу одржаном у Београду у марту мјесецу, три побједничка тима награђена су петодневним путовањем на велики европски догађај – ОФФФ фестивал у Барселони, објављено је на сајту mtelblog.ba.

Тим из Средњошколског центра „Милутин Миланковић“ из Милића са својом апликацијом АРТour био је један од три најбоља на такмичењу, те су имали прилику да посјете фестивал у Барселони који је одржан од 4. до 6. априла 2024. године. О овој награди и утисцима које су понијели из Шпаније ученици Сергеј Калдесић и Владимир Ерић су нагласили да ће то незаборавно искуство имати велики утицај на њихове будуће одлуке и живот уопште.

„Овај доживљај ће се пресликавати даље у будућност, у нашем свакодневном животу, али и у професионалној сфери“, наводе Сергеј и Владимир. „Барселона је феноменалан град. Разнолик је и на сваком кораку се налази нешто ново, нешто другачије. Прелијепо је мјесто за боравак“, кажу ови млади побједници м:тел апп такмичења.

434489430 838649411623869 3952917270484260126 n

Такође, својим вршњацима и млађим колегама поручују да се пријаве на м:тел апп такмичење јер, како кажу: „Искуство са апп такмичења за даље презентовање и појаве у јавности много значи за младе. Наша порука вршњацима је да теже ка томе да граде свој живот. Остварите своје снове. Свако је другачији на свој начин, стога, свако треба да иде својим животним путем. Напредак и посвећеност, прво себи и свом животу, па онда и другима.”

Ментор на овом пројекту Сергеју и Владимиру био је професор Жељко Николић, који је нагласио да је присуство конференцији било сјајно искуство за ученике.

„Били смо окружени инспиративним људима из свијета дизајна, технологије и креативности. Упознали смо се са најновијим трендовима, технологијама и идејама које су обликовале свјетску сцену дизајна и дигиталне умјетности. Предавања, радионице и изложбе на конференцији биле су изузетно инспиративне и образовне, пружајући нам увид у широк спектар тема и подручја“, рекао је Жељко Николић.

Осим што су имали прилику да се друже са вршњацима из региона, из Србије и Црне Горе, те да присуствују тродневном фестивалу, награда је побједницима овогодишњег Регионалног апп такмичења омогућила и упознавање са шпанском културом и традицијом. Како су навели, са собом су понијели не само драгоцјена знања и контакте, већ и дубоко искуство које ће их надахњивати у даљем раду и стварању.

„Путовање у Барселону на ОФФФ конференцију дефинитивно је било једно од најзначајнијих и најинспиративнијих искустава у нашим животима“, наглашавају побједници из Милића.

Компанија м:тел ће наставити да организује ово, али и сличне пројекте за младе људе, као што је чинила и до сада и по чему је препозната у јавности као друштвено одговорна компанија која даје прилику талентима да покажу своје знање и за то буду награђени.

Ментор Жељко Николић искористио је прилику да поручи свим младим људима који гаје интересовање за програмирање, да је учешће у апликационим такмичењима попут овог не само изазовно, већ и веома корисно искуство које може имати значајан утицај на њихову будућност.

Barselona OFFF mtel 1

„Као ментор, дубоко вјерујем у значај такмичења попут овог за ученике. Овакви конкурси имају неизмјерну вриједност и позитиван утицај на њихов развој и образовање, како на професионалном, тако и на личном нивоу“, наводи Николић, истичући подршку коју су као тим добили од м:тел-а током цијелог процеса такмичења: „м:тел-ова посвећеност ученицима и подршка иновацијама у образовању су заиста инспиративни. Од обезбјеђивања ресурса, до организовања такмичења и награда за победнике, м:тел је био управо тај који је омогућио успјех овог такмичења“.

Сљедећи круг м:тел апп такмичења биће отворен у октобру ове године, те је то одлична прилика за све ученике средњих школа у Босни и Херцеговини да буду дио лијепе и позитивне приче, учења и дружења. Информације о овом такмичењу могу да се пронађу на сајту apptakmicenje.mtel.ba.

viber image 2022 01 24 11 58 59 608 1536x864 2
Samouslužna autopraonica Korund – Milići!

(Извор: м:тел)

ФОТО: м:тел

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *