АКТУЕЛНОЗВОРНИКРЕГИОН И СВИЈЕТ

Хрватска почиње изградњу граничног прелаза Градишка

res 1712647886 hrvatska pocinje izgradnju granicnog prelaza gradiska

 

Изградња граничног прелаза на новој брзој цести у изградњи, која ће Градишку преко новоизграђеног моста на Сави повезати с ауто-путем Загреб – Београд, почиње сутра, потврђено је у Министарству финансија Хрватске, које је одговорно за овај објекат, пишу Независне.

Собзиром на то да је рок изградње годину дана од увођења извођача у радове, то значи да би се могло очекивати да брза цеста буде пуштена у саобраћај у априлу 2025. године.

 – Након спроведеног поступка јавне набавке склопљен је уговор с одабраним извођачем изградње објеката на будућем ГП Градишка, који ће бити уведен у посао 10. априла 2024. године.

Према закљученом уговору, рок за завршетак радова, а тиме и стављања у функцију ГП је 12 мјесеци од дана увођења извођача у посао – појаснили су.

У “Хрватским цестама” су потврдили да се радови на изградњи цесте одвијају према плану, иако је било мањих оправданих кашњења због временских услова.

Како наводе, радови се тренутно изводе на мостовима Рукавац Струг и канал Нова Сава, те на надвожњаку Нови Варош, пишу Независне.

viber slika 2024 04 08 09 31 13 622

(Извор: Независне)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *