АКТУЕЛНОВЛАСЕНИЦАЗВОРНИК

Потребна хитна реконструкција – фотографије моста на дионици Тишча-Луке показују стварно стање, годинама се чека реакција надлежних

3

 

Мост који се налази на магистралном путу М-19.2, Власеница-Кладањ, на дионици Тишча-граница РС/ФБИХ (Луке), налази се у веома лошем стању, те се околни мјештани и корисници овог пута с правом питају када ће бити урађена његова реконструкција. На фотографијама које су нам послали, види се да је конструкција моста оштећена, а зарђала арматура вири из носећих стубова. Они који пролазе овим путним правцем кажу да већ годинама упозоравају на катастрофално стање овог моста те се сваки дан може очекивати да он пропадне.

Из предузећа „Зворник путеви“, које одржава ове путеве, су нам појаснили да су они више пута писали ЈП „Путеви Републике Српске“ са циљем да се што прије уради реконстукција овом моста.

viber slika 2024 04 08 09 31 13 622

 – У посљедњих десет година смо више пута обавјештавали „Путеве Републике Српске“ о потреби реконструкције овог моста. Овај мост је веома опретећен јер њиме свакодненво пролазе камиони и аутомобили, а велики је и број дрвопрерађивача који користе ову дионицу. Дакле, превозе се велики терет. Стога смо указивали да се хитно морају преузети кораци на његовој реконстуркцији – рекао нам је Јеленко Васић, директор „Зворник путева“.

Он је појаснио да они нису задужени за ове радове, већ ЈП „Путеви Републике Српске“, које прво мора да уради пројекат реконструкције те да распише тендер за избор најбољег понуђача радова.

 – Тек се завршетком ових процедура ставрају услови за почетак радова. Стога смо сваке године указивали на хитност ових радова – рекао је Васић.

Када ће се кренути у ове процедуре и да ли ће се прије десити нека незгода него што се крене у реконструкцију, остаје да се види.

(Инфо Бирач)

ФОТО: Уступљене фотографије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *