АКТУЕЛНОЗВОРНИКРЕГИОН И СВИЈЕТ

Вишковић открива: Са Мађарима ћемо копати руду, поменуо и околину Зворника

Radovan Viskovic

 

– Ми са мађарским партнерима у наредном периоду можемо валоризовати сва наша богатства и на Озрену, у Лопарама, Језеру, Мркоњић Граду, Рудом, Чајничу, околини Зворника. Ми ћемо као Српска морати донијети одлуку да идемо у експлоатацију тих минералних сировина али ниједног момента не на штету загађења околине или здравља наших људи, каже Вишковић, преноси БН.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да би Српска имала далеко већи развој и инвестиције да их стално и упорно не опструишу и успоравају са разних страних адреса, као и са нивоа БиХ, али да у томе неће успјети.

Вишковић је навео да је на плану успоравања Српске оформљен и озбиљан невладин сектор, који чине разна удружења и покрети који се финансирају са тачно одређених страних адреса.

„Имали бисмо далеко више огромних инвестиција да се с тих адреса не дешавају опструкције попут изградње гасне инфраструктуре и важних електроенергетских објеката. Иако развој Српске доноси свима у БиХ напредак и развој, то се настоји покварити и оспорити од одређених центара моћи. Тешко се борити с тим аждајама али успјешно пливамо и радимо, имамо свој пут напретка и крећемо се њиме“, рекао је Вишковић за РТРС.

viber slika 2024 03 31 12 13 05 927 Copy 2

Према његовим ријечима, на том плану је Мађарска, која је Српској пријатељ, направила најбољу конекцију са Кином везано за производњу батерија у ауто-индустрији за електрична возила.

„То значи да су истражени ресурси на простору Српске до сада на неки начин потврђени. Ми са мађарским партнерима у наредном периоду можемо валоризовати сва наша богатства и на Озрену, у Лопарама, Језеру, Мркоњић Граду, Рудом, Чајничу, околини Зворника. Ми ћемо као Српска морати донијети одлуку да идемо у експлоатацију тих минералних сировина али ниједног момента не на штету загађења околине или здравља наших људи. Ако струка каже да се могу безбједно експлоатисати та рудна богатства, онда је више него штета то не радити“, рекао је Вишковић.

Он је истакао да Српска неће прихватити да корист од њених рудних богатстава приграбе странци, уз подршку разних организација, преноси Срна.

1 1 1024x1024 1
Све за ваш дом – „Кутак“ Зворник

(Извор: БН ТВ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *