АКТУЕЛНОЗВОРНИКСРПСКА И СРБИЈА

Прелетачи поново заједно: Васић напустио Стевандића и одлучио да носи овај партијски дрес

Kostadin Vasic 2 872x581 1

 

Народни посланик Костадин Васић напустио је Уједињену Српску и придружио Народној партији Српске на чијем челу се налази његов некадашњи партијски колега Дарко Бањац, сазнаје Српскаинфо.

Васић је Уједињену Српску напустио јуче, само неколико дана након што је званично смијењен са функције шефа Клуба посланика те странке у парламенту Српске, а на његово мјесто постављен посланик Александар Трнинић.

Ово, иначе, није први пут да Васић мијења партијски дрес.

Он је 2018. године, након што је искључен из СДС, донио одлуку да своје политичко дјеловање настави у Уједињеној Српској и клубу посланика те странке у Народној скупштини Републике Српске.

1 1 1024x1024 1
Све за ваш дом – „Кутак“ Зворник

Средином 2022. године Васић је именован за в.д. директора Института за јавно здравство Републике Српске, а годину дана касније је смијењен и на његово мјесто постављен партијски колега Бојан Ђенић.

Занимљиво је да су Васић и Бањац некада били дио исте странке – СДС. У међувремену је Бањац напустио ту странку и прешао прво у ДНС, а касније основао своју странку НПС.

Покушали смо да ступимо у контак са Васићем, али се није јављао на телефон. Шеф Клуба посланика НПС, Драган Галић потврдио је да је Васић прешао у ту странку. Кратко је истакао да је било разговора са још неким посланицима о преласку у ту партију, али да још дефинитивно ништа није завршено.

(Извро: Српскаинфо)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *