АКТУЕЛНОЗВОРНИК

ЈУ СШЦ „Петар Кочић“: Добили 55 нових рачунара, укупно 89 у овој школској години

432605162 902388488349867 4582772771621044763 n

 

Након завршене тендерске процедуре, у ЈУ СШЦ „Петар Кочић“ стигло је 55 нових рачунара и монитора чија је вриједност 60.000 КМ. Како је навела директорица школе Биљана Писић, ради се о донацији предсједника Републике Српске Милорада Додика.

 – Наша школа, а нарочито актив професора информатике, је захвална на донацији у виду 55 нових рачунара и монитора. Нови рачунари допринијеће бољем извођењу наставе посебно у смјеру рачунарско-информатичке гимназије и смјеру пословно-информатички техничар у оквиру економске школе. Рачунари подржавају најновије верзије програма за извођење наставе. Ово није прва донација који смо добили од предсједника Републике Српске јер смо раније добили намјештај за двије учионице, потом за кабинет практичне наставе за куваре, двије учионице за медицинску струку, односно укупно седам или осам донација – каже Писићева и додаје да су у септембру од ресорног министарства добили 34 нова рачунара.

Она је навела да ће свака учионица имати интернет и да ће сваки кабинет имати рачунар, а ученици ће у библиотеци имати доступне рачунаре са приступом интернету.

 – Свједоци смо потребе рачунарске опремљености, не само за наставу информатике или за економску школу, већ и за стране језике, историју, географију. Стога ће у свакој учионици бити постављен рачунар, а биће доступан и интернет. Са друге стране, у школској библиотеци ће бити постављено четири или пет рачунара како би ученици који имају слободно вријеме, или су путници, могли у тој просторији да користе рачунаре, претражују интернет и одштампају нешто што им је потребно за наставу  – истиче Писићева.

viber slika 2024 02 26 09 19 01 148

(Инфо Бирач)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *