АКТУЕЛНОЗАНИМЉИВОСТИРЕГИОН И СВИЈЕТ

ЦИК Русије: Обрађено 99 одсто гласова, за Путина гласало 87,32 одсто бирача

rusija

 

Кандидат за предсједника Русије Владимир Путин на руским предсједничким изборима води са 87,32 одсто гласова, показују подаци Централне изборне комисије након обраде 99,65 одсто гласачких листића.

Подаци ЦИК-а показују да је Владимир Путин освојио 87,32 одсто гласова, Николај Харитонов 4,30 одсто гласова, Владислав Даванков 3,80 одсто, а Леонид Слуцки 3,20 одсто, преноси агенција РИА Новости.

Избори за предсједника Русије трајали су од петка, 15. марта до недјеље у 20 часова по локалном времену када су затворена сва бирачка мјеста.

Предсједник Русије Владимир Путин захвалио је грађанима који су гласали на предсjедничким изборима и поручио да су сви у истом тиму.

beoprom

– Извор власти у Русији је – народ, од сваког гласа сваког грађанина сачињена је јединствена воља народа. Ко год желио да угуши нашу вољу, свијест – никоме то није пошло за руком у историји, није ни сада и неће ни у будућности – поручио је он.

Посебну захвалност изразио је борцима у специјалној војној операцији, који не жалећи своје животе, обезбјеђују одбрану земље.

Испред нас је много задатака, нема сумње у то да смо консолидовани, поручио је Путин.

– Резултати избора су манифестација повјерења грађана и њихових нада да ће све бити испуњено – рекао је он.

Према његовим рijечима, сви предвиђени планови за развој Русије ће, несумњиво, бити рijешени и циљеви бити постигнути.

Он је претходно у разговору са волонтерима рекао да постоје услови за напредак како би Русија била још јача, чвршћа и ефикаснија.

viber slika 2024 02 20 21 07 34 837

(Извор: sputniknews.com, РТРС)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *