АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Потписан Меморандум о разумијевању и сарадњи Града Зворника и Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву

cover 6

 

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић и декан Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Горан Марковић потписали су у Зворнику Меморандум о разумијевању и сарадњи Правног факулета и Града Зворник.

Циљ потписивања Меморандума је успостављање и развој сарадње Правног факултета и Града, која ће се огледати у спровођењу активности образовног, стручног и истраживачког карактера, као и у пружању подршке и давању доприноса развоју Зворника. Примарни дио сарадње односи се на пружање могућности студентима да прођу студентску праксу у Градској управи и јавним предузећима.

„Протокол подразумијева да студенти из града Зворника који студирају на Правном факултету током студија могу да обављају практичну наставу у јединици локалне самоуправе свога града, Зворника, као и јавних установа у нашем граду и тиме ће поред неког свог теоријског знања које стичу, остварити и практично знање и сутра бити квалитетнија радна снага на тржишту рада“ – истакао је градоначелник Бојан Ивановић.

426900022 820266040122596 267213736473889701 n
Vaš Shooter – Zvornik!

Зворник је врло важна јединица локалне самоуправе за развој овог дијела Републике Српске и уопште останак младих људи овдје, стога је потписивање овог споразума врло значајно, поручио је декан Правног факултета Горан Марковић.

„Исто тако желимо на овај начин да пружимо руку сарадње Градској управи и да као Правни факултет помогнемо у оној мјери у којој Град Зворник оцијени да је то потребно, давањем правних савјета, правне експертизе и сарадњом у свим оним сегментима који су од заједничког интереса“ – рекао је Марковић.

На Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву тренутно студира око 50 студената из Зворника, а жеља свих је да их буде више. На састанку је закључено да је Град Зворник различитим мјерама подстицао младе људе да остану и привређују у свом граду и да ће то бити стратешки циљ и у будућности.

(Извор: Град Зворник)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *