АКТУЕЛНОБРАТУНАЦЗАНИМЉИВОСТИ

Фестивал дјечијег позоришта у Братунцу

243553

 

Представом „Јежева кућица“ у извођењу локалног Омладинског позоришта „Милица Топаловић“ вечерас је у Братунцу почео ревијални Фестивал дјечијег позоришта.

Биоскопска сала није имала довољно сједишта да прими сву дјецу па су многи стојећи пратили представу.

Организатори ове културне манифестације су Удружење „Арт“ и Дом културе Братунац.

Предсједник „Арта“ Ранко Јаковљевић рекао је да је иницијатива за организовање овог ревијалног фестивала потекла од чланова Омладинског позоришта, а подршку за организовање добили су од Министарства цивилних послова у Савјету министара.

Јаковљевић је прецизирао да ће манифестација трајати до 6. марта и да ће осим пет дјечијих представа бити организоване радионице израде лутака и сценографије за луткарске представе.

417485432 819167720232428 1088828059897083766 n
Vaš Shooter – Zvornik!

Радионицама ће руководити један од најбољих луткарских мајстора у Србији Цветин Аничић из Шида.

Ово је први ревијални Фестивал дјечијег позоришта у Братунцу, а организатори прижељкују да ће добити подршку да постане традиционалан.

„Циљ организовања овог фестивала је унапређење и обогаћивање културних садржаја и афирмација младих глумаца у Братунцу, те њихово дружење и размјена искустава“, рекао је Јаковљевић.

Позориште „Аплауз“ из Живиница одиграће сљедећу представу за дјецу „Три мачка и закопано благо“, у четвртак, 15. фебруара.

Глумци Културног центра Шид извешће представу „Принцеза и жаба“ 23. фебруара.

„Дис-театар“ из Зворника 1. марта ће извести представу „Јутро је паметније од вечери“, а фестивал ће се завршити 6. марта представом „Мај са Спаса“ у извођењу „Чича Мичиног позоришта“ Београд.

beoprom

(Извор: РТРС)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *