АКТУЕЛНОЗАНИМЉИВОСТИРЕГИОН И СВИЈЕТ

Вулићевој најављен прекршајни налог због недоличног понашања пред Судом БиХ – стигао и одговор

res 1707162454 prekrsajni nalog zbog nedolicnog ponasanja

 

Посланику у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Сањи Вулић (СНСД) биће уручен прекршајни налог због недоличног понашања испред зграде Суда БиХ, пише БН.

Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево су саопштили да су утврдили нарушавање јавног реда и мира нарочито дрским понашањем, грубим вријеђањем другог лица или другим безобзирним понашањем, за шта је предвиђена казна у износу од 200-600 КМ. 

 – Ово је порука свима који не поштују законе ове земље да ће полиција МУП-а Кантона Сарајево спремно дјеловати и омогућити свима да уживају законом загарантована права, али и сносе посљедице за кршење истих – поручили су.

Ресорни министар Адмир Катица је нагласио да псовке, увреде, вријеђање институција БиХ и грађана неће толерисати.

 – Пратимо, надзиремо и контролишемо сваки долазак, али не дозвољавамо удар на наше инстутуције и прелазак ‘црвене линије’. Заступница у Парламенту БиХ Сања Вулић показала је данас елементарно непоштовање институција ове земље, наших грађана, бахатост и некултуру – навео је Катица.

Подсјећамо, Вулићева јејуче видно разочарана што није могла ући у салу да прати рочиште у предмету Додик псовала испред Суда БиХ.

„Крши људска права, а прича о људским правима – је** је Мурфи. Ужас… Ово није демократија, ово није држава. Они ће нас све побити на овај начин. Морала сам изаћи, боље да изађемо, већ да ме истјерају. Је**м јој све, да јој је**м“, говорила је Вулић пред новинарима.

Раније је и Рамо Исак министар унутрашњих послова Федерације БиХ затражио њено кажњавање, а убрзо је стигао и одговор Вулићеве.

Вулићева је, преноси РТРС, истакла да се Исак, без икаквих стварних надлежности у ресору који као води, бави свим осим својим послом.

Она је нагласила да се у рад и акте Парламентарне скупштине БиХ Исак разумије толико да нису стигли да му напишу да посланик има право на слободу дјеловања и изражавања, као и да је дужан бавити се питањима од политичког и јавног интереса.

– Шта је радим и говорим испред Суда је начин испољавања политичког и јавног интереса. Овај монтирани процес је питање свих питања, Инстаграм министре. Не брини се ти за углед Парламентарне скупштине БиХ него гледај шта ћеш и како ћеш у Федерацији, мада одговорности неке према бирачима и немаш јер те нису они ни бирали нити подржали – истакла је Вулићева за Срну коментаришући Исаков захтјев за покретање поступка против ње због, како је навео, понашања испред Суда БиХ јер је, како он сматра, „нарушила углед Парламентарне скупштине БиХ“.

Она је нагласила да је чињеница само једна, а то је да се суди Србима.

(Извор: БН ТВ, РТРС)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *