АКТУЕЛНОВЛАСЕНИЦАЗВОРНИКОСМАЦИ

Црвени крст реализује пројекат помоћи социјално угроженим породицама у Милићима, Власеници, Зворнику и Осмацима

c naslovna 780x436 1

 

У оквиру пројекта “Зимска помоћ 2023-24”, који Црвени крст Републике Српске реализује посредством Друштва Црвеног крста/крижа БиХ и уз финансијску подршку Црвеног крста Швајцарске, јуче су у Власеници потписани уговори о реализацији пројекта у општинама Власеница, Милићи, Осмаци и Граду Зворнику, преноси портал Меџик радија.

Потписивању, са представницима организација Црвеног крста поменутих локалних заједница, је присуствовао Генерални секретар Црвеног крста РС Рајко Лазић.

Захваљујући пројекту “Зимска помоћ”, 30 породица у Зворнику биће новчано подржано – каже Дана Мићић секретар ГО Црвеног крста Зворник.

 – У сарадњи са Градском управом и Центром за социјални рад одредили смо 30 корисника који су старији од 65 година, а сами живе, и неколико вишечланих угрожених породица. Овом приликом се захваљујемо Црвеном крсту РС и Друштву ЦК, те Црвеном крсту Швајцарске јер новчана помоћ много значи нашим корисницима. Храну можда добију и од осталих донатора, а ријетко новац, који им је потребан да плате струју, лијекове – каже Мићићева и додаје да је за ове потребе у Зворнику кроз пројекат одобрено 9.950 КМ.

3

Славица Рајић, секретар ОО Црвеног ксрта у Осмацима каже да ће ова организација распоредити 10 000 КМ на 27 корисника.

 – Одобрен нам је максималан износ. Породице које имају више чланова добиће и више средстава, а обухваћене су категорије по критеријуму донатора. Ово је изузетно добра помоћ и драго нам је да и ми из малих средина, можемо да аплицирамо на ове пројекте и помогнемо нашем угроженом становништву – каже Рајићева.

Милица Краљевић секретар ОО Црвеног крста Власеница истиче да је ова локална заједница други пут обухваћен пројектом.

 – Општина Власеница већ други пут реализује овај пројекат у циљу помоћи угроженом становништву. Кроз овај пројекат биће исплаћена новчана средства за 25 породица из Власенице којима ће ова помоћ много значи. На располагању нам је 10.000 КМ – каже Краљевићева.

Јована Петковић секретар ОО Црвеног крста Милићи каже да се на списку, који је ова организација сачинила заједно са Центром за социјални рад Милићи, налази 27 корисника а износ средстава је 10.000 КМ.

  – Укључене су особе старости преко 65 година, вишечлане породице, као и породице које имају особу са инвалидитетом . Овом приликом захвалила бих се нашој општини и Црвеном крсту РС који је омогућио да аплициримао на овај пројекат и да га реализујемо. Хвала Центру за социјални рад који нам је помогао да лакше добијемо податке о будућим кориснима пројекта – каже Петковићева.

Осим наведених локалних заједница у овом пројекту, чији укупан буџет износи 88.750 КМ биће обухваћено становништво у стању потребе у још пет локалних организација Црвеног крста у Републици Српској, и то у Новом Граду, Мркоњић Граду, Бијељини, Палама и Источној Илиџи.

424905837 814370154045518 6628112305454268085 n
Vaš Shooter – Zvornik!

(Извор: Радио Меџик)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *