АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Тражиће статус службеног лица: Радници Службе хитне помоћи пружили подршку колеги који је нападнут у Приједору

422474349 885532286912362 3274067038956790635 n

 

Испред зворничког Дома здравља данас је одржан мирни скуп запослених у Служби хитне помоћи и осталим службама ове установе у знак подршке колеги из Приједора који је физички нападнут на радном мјесту.

Горан Шурбат, главни техничар у Служби хитне медицинске помоћи у Зворнику истакао је да ће се овакви протести одржати и у другим градовима Републике Српске.

 – Нажалост, ово није ништа ново. Радници хитне помоћи су често мета вербалних напада, а није ријеткост, као што видите, ни да будемо мета физичког напада. Сличних случајева је било и у зворничкој хитној помоћи и ми смо дежурни кривци за све нелогичности у здравственом систему, за све што не функционише како треба. Криви смо и када возача упозоримо да је возилом заградио улаз у хитну службу, а који је неопходан за ургентно реаговање када некоме треба спасити живот – рекао је Шурбат и додао да је њихова сарадња са полицијом солидна.

 – Они се увијек одазову и дођу на наш позив, али, добро, не могу они дежурати стално са нама. Кад они дођу, обично све буде готово, али они раде свој даљи дио посла, упишу и пронађу починиоце – сматра Шурбат.

shoo

Секретар у Синдикату здравства и социјалне заштите Републике Српске Зоран Милутиновић осудио је овај и сваки други вид насиља.

 –  Ово може да се деси било коме у области здравства. Јавност зна да је ово један од најодговорнијих и најхуманијих послова и најмање нам треба да размишљамо о томе да ли ће неко доћи да искали свој бијес на нама. Ми смо у више наврата покушали да дјелујемо на власт да добијемо статус службеног лица јер само тако можемо заштити медицинске раднике, а почионоце напада адекватно казнити – сматра Милутиновић.

Подсјећамо, у ординацији Службе хитне помоћи Дома здравља у Приједору током викенда, прво вербално, а затим и физички, нападнут је медицински техничар Н.Р. који је том приликом задобио више удараца у главу.

(Инфо Бирач)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *